Κοζάνη Τοπικά Νέα

“Γιατί Μαμά;” Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου-15 Φεβρουαριου 2021 | Του Ζήση Ρουσόπουλου

“Γιατί Μαμά;”

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου-15 Φεβρουαριου 2021

<Μαμά,τί έχω;>
<Μαμά,γιατί πονάω τόσο πολύ;>
<Μαμά,γιατί πάμε στο νοσοκομείο ξανά;>
<Μαμά,γιατί πέφτουν τα μαλλιά μου;>
<Μαμά,γιατί κλαις συνέχεια κρυφά,όταν νομίζεις πως δεν σε βλέπω;>
<Μαμά,γιατί δεν μπορώ να βγω να παίξω με τους φίλους μου;
Ερωτήσεις βασανιστικές για έναν γονιό.Ερωτήσεις γεμάτες απορία για ένα παιδί.Ένα παιδί που πολεμά το “τέρας” του καρκίνου.Ένα παιδί που θέλει να είναι όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά.Να βγει,να παίξει με την παρέα του,να γελάσει και να ερωτευτεί.Ένα παιδί που θέλει να κάνει όνειρα,να ζήσει στιγμές.Μα κάτι το κρατάει.Κάτι πολύ άσχημο και κακό ,που να αξίζει να το πάθει ιδιαίτερα ένα παιδί ή και κάθε άνθρωπος γενικότερα.Κάτι που το παιδικό του μυαλό ακόμα δεν μπορεί να το συλλάβει,να το επεξεργαστεί και πολλές φορές κατηγορεί τον εαυτό του:<Μήπως έκανα κάτι κακό;>,<Γιατί να το πάθω εγώ αυτό;>,<Άραγε θα το ξεπεράσω;>
Ώρες πολλές σε χειρουργεία και νοσοκομεία,ώρες δύσκολες χημειοθεραπείας και ακτινοβολιών,ώρες ατελείωτες αγωνίας για το αν θα βγουν καλές οι επόμενες εξετάσεις,ώρες κουραστικές σε μια καρέκλα ενός διαδρόμου ή ενός δωματίου νοσοκομείου ,που δυστυχώς για κάποια παιδιά έγινε το δεύτερο σπίτι τους.
Και οι γονείς;Οι γονείς πάντα συμπαραστάτες στους μικρούς τους ήρωες.Οπισθοφυλακή,σφίγγουν τα δόντια,συγκρατούν τα δάκρυα,πνίγουν τον κόμπο στο λαιμό που νιώθουν και είναι πάντα εκεί για τα παιδιά τους.
Γι’αυτά τα παιδιά αξίζει να παλεύεις καθημερινά.Γι’αυτά τα παιδιά αξίζει να χτίζεις έναν καλύτερο κόσμο.Γι’αυτά τα παιδιά αξίζει να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος.Γιατί αυτά τα παιδιά δίνουν,έδωσαν και θα δίνουν τον αγώνα τους καθημερινά,χωρίς να τα παρατάνε.Γιατί αυτά τα παιδιά ,πίσω από έναν τοίχο ΜΕΘ,παλεύουν,ονειρεύονται ακόμα,ελπίζουν ακόμα,χαμογελάνε ακόμα.Γιατί αυτά τα παιδιά πρέπει να βγουν νικητές στο δύσκολο “παιχνίδι” της ζωής.Γιατί αυτά τα παιδιά γίνονται το παραδειγμα για όλους εμάς της πίστης,της δύναμης,της θέλησης για ζωή ,που αν και μεγαλύτεροι σε ηλικία μερικές φορές αμελούμε να σκεφτουμε και δεν φτάνουμε στο απειροελάχιστο το μέγεθος της ψυχής τους.Γιατί αυτά τα παιδιά ακολουθούν τα λόγια του μεγάλου Ν.Καζαντζάκη στη ζωή τους από πολύ μικρή ηλικία: “Αν μπορείς,κοίταξε τον φόβο κατάματα και ο φόβος θα φοβηθεί και θα φύγει”
Αυτό μας διδάκουν όλα αυτά τα παιδιά του κόσμου.Αυτό αποτελεί για όλους μας <Μέγιστον μάθημα>.Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.Τα παιδιά πρέπει να ξανατρέξουν στις αλάνες,στις πλατείες,στις γειτονιές,τα παιδιά πρέπει να ξαναπαίξουν,τα παιδιά πρέπει να ξαναγελάσουν.
Και θα το κάνουν!

Του Ζήση Ρουσόπουλου

2 Σχόλια

Γιώργος 15 Φεβρουαρίου 2021 at 20:48

Πολύ όμορφο και πολύ εύστοχο! Ήρωες όλα αυτά τα παιδιά και οι γονείς τους! Μακάρι να μη χρειαζόταν ποτέ να γίνονται ήρωες γι αυτό το λόγο.
ΥΓ. Συγχαρητήρια Ζήση, τον φόβο όλοι μας να τον κοιτάμε στα μάτια!

Απάντηση
Γιώργος 15 Φεβρουαρίου 2021 at 20:54

Πολύ όμορφο και πολύ εύστοχο άρθρο. Ήρωες όλα αυτά τα παιδιά και οι γονείς τους! Μακάρι να μην χρειαζόταν ποτέ να γίνουν ήρωες γι αυτό το λόγο.
ΥΓ: Συγχαρητήρια Ζήση, όντως τον φόβο πρέπει να τον κοιτάμε στα μάτια!

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα