ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Αναπηρία & κοινωνική ένταξη: Συνάντηση εργασίας του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με τον γενικό γραμματέα της Ε.Σ.Α.μεΑ. Βασίλη Κούτσιανο (βίντεο & φωτογραφίες)

Αναπηρία & κοινωνική ένταξη: Συνάντηση εργασίας του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας με τον γενικό γραμματέα της Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) – NCDP Βασίλη Κούτσιανο

Η καταπολέμηση των διακρίσεων και κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζήτησης, κατά τη συνάντηση εργασίας του δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα με τον γενικό γραμματέα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Βασίλη Κούτσιανο, τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, στο Δημαρχείο.

Τον κ. Κούτσιανο συνόδευαν ο πρόεδρος της Π.Ο.Α.μεΑ. Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Γιώτας και ο αντιπρόεδρος της Π.Ο.Α.μεΑ. Δυτικής Μακεδονίας , Βαγγέλης Καφτεράνης. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κονωνικής Μέριμνας και Πρόνοιας, Γρηγόρης Τζουμερκιώτης, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Κοζάνης.

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο την ενημέρωση των αιρετών στελεχών της αυτοδιοίκησης για τη δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» και της Πράξης «Καταπολέμηση των διακρίσεων και προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις, και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

Αναλυτικά, αιρετοί και στελέχη, συζήτησαν για την καταπολέμηση της διάκρισης και την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσω της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων.

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, αναφέρθηκε σε μία σειρά έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών που υλοποιούνται από το Δήμο Κοζάνης με στόχο την κοινωνική ένταξη και την άρση των αποκλεισμών (διερμηνεία των αποφάσεων του Δ.Σ. στην ελληνική νοηματική, ακουστική βιβλιοθήκη για άτομα με οπτική αναπηρία, προσβασιμότητα δημοτικών κτηρίων, αποτύπωση GIS των αναπηρικών θέσεων στάθμευσης, εφαρμογή για την εξυπηρέτηση κωφών και βαρήκοων ατόμων κ.ά.). Παράλληλα εξέφρασε τη διάθεσή του για συνεργασία με τα στελέχη της Ομοσπονδίας σε αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος για την περιοχή.

🎥Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/V30vMeFbFfY

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα