Κοζάνη

Ασφυκτική πίεση στο Μαμάτσειο- Ξεκινάει η διακομιδή ασθενών- Έντονη κινητικότητα σήμερα στο Νοσοκομείο της Κοζάνης- Έκρηξη κρουσμάτων στην Π.Ε. Κοζάνης

Ασφυκτική πίεση δέχεται πλέον το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, με τις κλίνες των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19 να έχουν πλέον καταληφθεί, καθώς ξεπεράστηκε από σήμερα το πρωί ο αριθμός των 35 ασθενών.

Μάλιστα περισσότεροι από 30 προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κοζάνης, με τη διοίκηση να αναζητά πλέον άλλα νοσοκομεία προκειμένου να πραγματοποιήσει διακομιδή ασθενών, βλέποντας και την αυξανόμενη ροή κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Σήμερα, Δευτέρα, στο Μαμάτσειο παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα με πολίτες που προσερχόταν με συμπτώματα, ενώ όλοι κρατούν την ανάσα τους για το νέο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που θα αποτυπώσει την εικόνα του Σαββατοκύριακου.

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου νοσηλεύονται 3 ασθενείς, ενώ είναι δεδομένο πως οι φορείς που διαχειρίζονται την πανδημία αναμένουν προς το τέλος της εβδομάδας την εικόνα που θα δημιουργηθεί ως αποτύπωμα της Τσικνοπέμπτης, όπου παρατηρήθηκαν έντονα φαινόμενα κινητικότητας.

Δήμος Κοζάνης και Δήμος Εορδαίας έχουν κυριολεκτικά κοκκινίσει, με το μόνιμο ερώτημα των πολιτών ως προς την επιβολή νέων μέτρων, να αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης.

Σε αυτό το ερώτημα δεν μπορεί ακόμα κανείς να απαντήσει με σαφήνεια, χωρίς να αποκλείεται αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας ακόμα και τα επόμενα 24ωρα.

Όπως είχε αναφέρει ο «Π» την προηγούμενη εβδομάδα η Βρετανική μετάλλαξη, εμφανίστηκε στην περιοχή, ενώ δείγματα στέλνονται συνεχώς ώστε να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο και άλλης μετάλλαξης στην Π.Ε. Κοζάνης.

Ζήσης Πιτσιάβας

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα