Κοζάνη Τοπικά Νέα

Δ. Μακεδονία: Σύμφωνη η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για την οικειοθελή αποχώρηση

Θετική χαρακτηρίζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ την πρόταση της Διοίκησης της Επιχείρησης, τόσο για τη μετακίνηση προσωπικού ενόψει του οριστικού κλεισίματος του Ορυχείου Αμυνταίου και του ΑΗΣ Αμυνταίου, όσο και τις βασικές αρχές του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης με το Βonus των 20.000 ευρώ, πλέον αποζημίωσης.

Το πρόγραμμα θα αφορά όσους μισθωτούς κλείνουν το 55ο έτος της ηλικίας τους έως και την 31 Δεκεμβρίου του 2020 ανεξαρτήτως εάν έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Όσοι μισθωτοί πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης  θα πρέπει έως 30 Ιουνίου του 2020 να δηλώσουν την πρόθεσή τους  σε σχετικό έντυπο της ΔΑΝΠΟ που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα η εισήγηση για έγκριση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 θα αφορά εκτός των άλλων τους μισθωτούς που εργάζονται στα Ορυχεία και τους Σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας, στο  ΚΕΕ Πτολεμαΐδας, της ΣΤΕ Καρδιάς, το προσωπικό της ΔΥΑΕ που εργάζεται στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας και σε όσους εργαζόμενους ανήκουν στη Γενική Διεύθυνση Λιγνιτικής Παραγωγής,  αλλά έχουν έδρα τη Δυτι Μακεδονία, ενώ αντίστοιχη απόφαση θα ληφθεί και για τους μισθωτούς των θυγατρικών Λιγνιτικής Μελίτης Α.Ε.  και Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα