ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Διαμαρτυρία στο Μαμάτσειο για τον εργολάβο καθαριότητας που διώχνει 17 καθαρίστριες

Παρουσία του Μιχάλη Γιαννάκου,προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης για την επικείμενη απόλυση 17 καθαριστριών ΣΟΧ .

Την θέση τους αναλαμβάνει εργολάβος με πολύ μεγαλύτερο κόστος ,όπως αναφέρει ο πρόεδρος. Προξενεί εντύπωση που κάποιοι διοικητές όπως της Κοζάνης δείχνουν τέτοια σπουδή στους εργολάβους έχοντας μάλιστα ενεργές συμβάσεις μέχρι τέλος του χρόνου,σημείωσε.

Οι εργολάβοι λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα πρόσθεσε ο κ.Γιαννάκος. 1300 ευρώ στοιχίζει η καθαρίστρια του ΕΣΥ στην Κοζάνη και 2500 του εργολάβου που χρησιμοποιούν μάλιστα ακατάλληλα υλικά για απολύμανση και δημιουργούνται ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και με τις υπηρεσίες φύλαξης και σίτισης πέρα από την καθαριότητα με τους εργολάβους να προτιμούνται από κάποιους διοικητές,παρότι στοιχίζουν περισσότερο ως πρόδρομος ιδιωτικοποίησης των νοσοκομείων.

Στόχος είναι όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν μόνιμοι αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ι.Π.

prlogos.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα