Κοζάνη Τοπικά Νέα

Δήμος Εορδαίας: Δημιουργείται Δημοτικό Κτηνιατρείο για τα αδέσποτα

Προμήθεια οχήματος για περισυλλογή αδέσποτων – 30 νέα κελιά στο Κυνοκομείο

Στη δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου προχωράει ο δήμος Εορδαίας, για τα αδέσποτα της πόλης, στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος αντιμετώπισης του σημαντικού αυτού προβλήματος για την περιοχή. Επίσης, προμηθεύεται όχημα για την περισυλλογή των αδέσποτων, ενώ ήδη προχωρούν και άλλες εργασίες στο Κυνοκομείο – ενόψει της αδειοδότησής του- μάλιστα λόγω αύξησης του πληθυσμού των αδέσποτων στο Κυνοκομείο δημιουργήθηκε η ανάγκη αύξηση των χώρων φιλοξενίας, ως αποτέλεσμα θα γίνουν 30 νέα κελιά.

Ειδικότερα, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, έγινε μια αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου και εξοικονομήθηκε ποσό της τάξης των 39.000 ευρώ συν ΦΠΑ ώστε να προμηθευτεί ο δήμος όχημα ειδικού τύπου, ώστε να είναι νόμιμη και πλήρως αδειοδοτημένη η διαδικασία περισυλλογής των αδέσποτων.

Επίσης, ο δήμος προμηθεύεται κτηνιατρικό εξοπλισμό ώστε να δημιουργηθεί το Δημοτικό Κτηνιατρείο στο χώρο του Κυνοκομείου. Ήδη για το τελευταίο προχωρούν οι διαδικασίες άμεσα, έχουν κατατεθεί και οι προσφορές ιδιωτών και ο δήμος προχωράει για τα περεταίρω, όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «Π» ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αδέσποτων ζώων, Τάσος Λόφτσαλης.

Ήδη ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων στο Κυνοκομείο έχει αυξηθεί σημαντικά φτάνοντας τα 260, μιας και γίνονται με εκτεταμένους ρυθμούς οι περισυλλογές από τους δρόμους, ενώ ήδη έχουν στειρωθεί 40 αδέσποτα. Όταν προσληφθεί και ο Κτηνίατρος και λειτουργήσει το Δημοτικό Κτηνιατρείο θα γίνονται στειρώσεις και τσιπαρίσματα σκύλων με μεγαλύτερους ρυθμούς. Ακόμη, το επόμενο βήμα είναι η σύσταση της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου, που σε συνδυασμό με την προμήθεια του οχήματος, θα μπορεί να αξιολογεί τα ζώα που θα περισυλλέγονται και θα αξιολογεί αν θα επανεντάσσονται ή όχι στο φυσικό τους περιβάλλον.

Μάλιστα, προχωρούν και άλλες απαραίτητες συναφείς διαδικασίες, όπως η προμήθεια των ειδικών λουριών για τους σκύλους, η προμήθεια εμβολίων, ταμπλετών κ.ο.κ.

 

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα