Κοζάνη Τοπικά Νέα

Δημοτική Κίνηση ‘Κοζάνη-Τόπος να ζεις’: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Εγκληματική οργάνωση με ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου κρίθηκε χθες η Χρυσή Αυγή και ένοχοι ο αρχηγός της και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της, κυρίως πρώην βουλευτές της που με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος άλωσαν κάθε δημοκρατικό θεσμό.
Μετά από 7 χρόνια η Ελλάδα στέλνει ξανά μηνύματα δημοκρατίας σε όλον τον κόσμο. Ως την μεγαλύτερη δίκη μετά την δίκη της Νυρεμβέργης την χαρακτήρισαν ξένα ειδησεογραφικά μέσα .
Το συλλογικό δημοκρατικό αίσθημα εκφράστηκε χθες με τον πιο περίτρανο τρόπο όταν χιλιάδες πολίτες έξω από τα δικαστήρια στην Αθήνα, αλλά και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας περίμεναν την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία και πανηγύρισαν. Και το λαϊκό αίσθημα μπορεί να ικανοποιηθεί μόνον με την επιβολή των ανώτατων ποινών.
Όμως η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν είναι αρκετή για την πάταξη του φασισμού. Η ιστορία μας έχει διαχρονικά διδάξει ότι, όσο υπάρχουν οι συνθήκες (οικονομική κρίση, κοινωνικές ανισότητες) που τον εκτρέφουν, τόσο ανάλογες οργανώσεις θα λειτουργούν ως βακτηρίες ελπίδας για τους αναξιοπαθούντες και στήριξης για το σύστημα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα