Κοζάνη Τοπικά Νέα

Δημοτική Κίνηση ‘Κοζάνη-Τόπος να ζεις’: Συνάντηση – συζήτηση για ενεργειακές κοινότητες

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30/9 στο στέκι της Δημοτικής Κίνησης ‘Κοζάνη-Τόπος να ζεις’ συνάντηση μελών της Κίνησης και του κ. Αντώνη Σιαμπανόπουλου, Προέδρου του Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Δυτικής Μακεδονίας. Στην συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Σιαμπανόπουλος αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά σε επενδύσεις ΑΠΕ και στην σύσταση Ενεργειακών Κοινοτήτων. Αυτό που επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές είναι η ευκαιρία που δίνεται στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή σε χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, μέσω της συμμετοχής τους σε Ενεργειακές Κοινότητες να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες των νοικοκυριών τους, καθώς και να αποκτήσουν ένα σταθερό εισόδημα, πράγμα που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της απολιγνιτοποίησης έχει ανάγκη η Δυτική Μακεδονία.
Όσον αφορά στην εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών, πρέπει να προηγηθεί χωροταξικός σχεδιασμός, να ακολουθεί την φέρουσα ικανότητα της περιοχής και να μην γίνεται σε βάρος άλλων αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα