ΚοζάνηΤοπικά Νέα

«Ενότητα» – Η νέα δημοτική αρχή δεν αρκείται να χαμογελά και να καμαρώνει με τα έργα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Στη συνέχεια ψεύδεται για αυτά και προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα

Παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες μέρες τον κ. Κοκκαλιάρη, συνοδευόμενο από τους αρμόδιους αντιδημάρχους κ.κ. Βόμβα και Ιωαννίδη, και παντελή απουσία των στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ακόμη και της επιβλέπουσας μηχανικού, να επισκέπτεται το κολυμβητήριο “Χαράλαμπος Ταϊγανίδης” στο ΔΑΚ Κοζάνης στην έναρξη των εργασιών της ενεργειακής του αναβάθμισης.

Ο κ. Κοκκαλιάρης κατα την επίσκεψή του στο έργο δήλωσε πως ενώ η δημοπράτηση του έργου έγινε την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, έπρεπε η δημοτική του αρχή να περάσει μεγάλα εμπόδια (!) και παραλείψεις μέχρι την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο.

Αυτό που πρέπει να πληροφορήσουμε τον νέο Δήμαρχο είναι πως για την υλοποίηση ενός έργου οι σημαντικές προϋποθέσεις είναι η ύπαρξη μελέτης και η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίησή του.
Όλα τα άλλα ζητήματα τα “τρέχει” μα απόλυτη επάρκεια η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όπως έχει αποδειχθεί επί σειρά ετών και από δεκάδες έργων, και όχι οι αιρετοί. Οι παρεμβάσεις και οι πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής και των αιρετών είναι αναγκαίες για ζητήματα όπως οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ή η κατάργηση των ληξιαρχείων.

Ενημερώνουμε πως στις 10-1-2024 ήρθε η θετική γνωμοδότηση από το Ελεγκτικό όπου είχε διαβιβαστεί για προσυμβατικό έλεγχο και η σύμβαση με τον εργολάβο υπεγράφη 20 μέρες αργότερα, την 1-2-2024, περίοδος κατα την οποία ο Ανάδοχος του έργου υποχρεούνταν να υποβάλλει την εγγυητική, ενώ όλες οι διαδικασίες δημοπράτησης είχαν ολοκληρωθεί και η κατακυρωτική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής είχε παρθεί εντός του 2023.

Και η απορίες μας:

-Ποια ήταν τα εμπόδια και οι παραλείψεις που κατάφερε να ξεπεράσει η δημοτική αρχή στις 20 αυτές μέρες;
-Αυτά τα εμπόδια και οι παραλείψεις διέφυγαν από την προσοχή του ελεγκτικού συμβουλίου κατά τον προσυμβατικό έλεγχο και διαπιστώθηκαν από τον κ.Κοκκαλιάρη και από τους αντιδημάρχους του;

Σας ευχόμαστε να μην αργήσει η στιγμή που το πρώτο έργο που έχετε οραματιστεί, έχει μελετηθεί, και για το οποίο θα εξασφαλίσετε χρηματοδότηση, να συμβατοποιηθει, και εμείς θα χειροκροτήσουμε.

Τότε θα συνειδητοποιήσετε ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα κατά την εκτέλεση μεγάλων έργων και πώς δίνονται οι λύσεις σε αυτά.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα