ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Εξιχνιάστηκαν ληστεία και κλοπές που διαπράχθηκαν με τη μέθοδο του εναγκαλισμού σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Κοζάνης

Εξιχνιάστηκαν ληστεία και κλοπές που διαπράχθηκαν με τη μέθοδο του εναγκαλισμού σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Κοζάνης

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος δύο 43χρονων ημεδαπών,
ενώ αναζητείται προκειμένου ταυτοποιηθεί ακόμη ένα άτομο

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, ληστεία και κλοπές που διαπράχθηκαν πρωινές και μεσημβρινές ώρες της 03-07-2022 στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα και μίας γυναίκας, ηλικίας 43 ετών.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, μεσημβρινές ώρες της 03-07-2022 σε περιοχή της Κοζάνης, προαναφερόμενοι δράστες, αφού πλησίασαν έναν ημεδαπό, ηλικίας 84 ετών, κατάφεραν, με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, να αφαιρέσουν από την τσέπη του πουκαμίσου του το χρηματικό ποσό των -700- ευρώ. Ακολούθως στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, άσκησαν βία σε αυτόν, όταν προσπάθησε να τους σταματήσει, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε μία (1) ακόμη άγνωστη γυναίκα συνεργός και τράπηκαν σε φυγή.

Συνεχιζόμενης της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι ανωτέρω, πρωινές και μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, τέλεσαν άλλες δύο (2) κλοπές σε βάρος δύο 79χρονων ημεδαπών γυναικών με πανομοιότυπο τρόπο, από τις οποίες κατάφεραν να αφαιρέσουν κοσμήματα συνολικής αξίας -1.050- ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας συνεχίζεται η προανάκριση προκειμένου ταυτοποιηθεί η συνεργός των δύο δραστών, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:
• Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
• Να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
• Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης ή κλοπής σε βάρος σας.
• Να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά με τις παραπάνω συμβουλές, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα