ΚοζάνηΤοπικά Νέα

«Η ισότητα είναι στο χέρι σου»: Το κοινό μήνυμα για την ισότητα των φύλων από το Δήμο Κοζάνης και την ομάδα του Εθνικού χάντμπολ

Κοινό μήνυμα για την ισότητα των φύλων έστειλαν ο Δήμος Κοζάνης και η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του Εθνικού Κοζάνης, στο περιθώριο του αγώνα πρωταθλήματος κορασίδων, που πραγματοποιήθηκε με τις Ελπίδες Αμυνταίου, το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο.

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, Νούλα Τουμπουλίδου, και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Γρηγόρης Τζουμερκιώτης, μαζί με τον πρόεδρο της Γυναικείας Ομάδας Χάντμπολ του Εθνικού Κοζάνης, Θωμά Γκιάτα, μοίρασαν μπλουζάκια κατά της βίας των γυναικών στις αθλήτριες των δυο ομάδων, με το μήνυμα: «Η ισότητα είναι στο χέρι σου». Επίσης, το  «παρών» στη δράση για την ισότητα έδωσαν ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ Κοζάνης, Ζήσης Μάρας, ο αντιπρόεδρος του ΟΑΠΝ Θόδωρος Ταχτζίδης,  καθώς και ο αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης, Αργύρης Χατζηγιαννάκης.

«Ο αγώνας ενάντια στη βία απαιτεί μια συνεχή προσπάθεια από όλους. Σήμερα ενώνουμε τη φωνή μας με την ομάδα του Εθνικού στέλνοντας ένα κοινό μήνυμα», υπογράμμισε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, Νούλα Τουμπουλίδου, τόνισε πως «Το ζήτημα της βίας αφορά όλους μας και ευχαριστούμε θερμά τον Εθνικό που είναι συνοδοιπόρος σε ανάλογες πρωτοβουλίες».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αποτελεί συνέχεια του εργαστηρίου που πραγματοποίησε ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών με τις αθλήτριες της ομάδας Χάντμπολ: «Ο Εθνικός Κοζάνης βρίσκει το σύνθημα του ενάντια στην έμφυλη βία». Το εργαστήριο  πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 8η του Μάρτη, Ημέρα της Γυναίκας, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου σχεδίου δράσης για την έμφυλη ισότητα.

Στο εργαστήριο, οι αθλήτριες διατύπωσαν το μήνυμα τους και εμπνεύστηκαν το δικό τους λογότυπο, το οποίο αποτυπώθηκε στο συγκεκριμένο μπλουζάκι, με χορηγία του Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κοζάνης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του αγώνα οι εργαζόμενες του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Κοζάνης διένειμαν έντυπο υλικό και σε συνέργεια με τις εργαζόμενες του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, ενημέρωσαν τους παριστάμενους για τις δράσεις του Δικτύου Καταπολέμησης της Έμφυλης Βίας, της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο Σχέδιο Δράσης του Δήμου Κοζάνης για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών, που αποτελεί ένα από τα πρώτα σε ολόκληρη τη χώρα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα