ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Ηλίας Κάτανας: Από τον περασμένο Μάρτιο γνωρίζαμε πως δεν είχανε ούτε τη θέληση αλλά ούτε και τη βούληση να βοηθήσουνε τις μικρές επιχειρήσεις

Από τον περασμένο Μάρτιο γνωρίζαμε πως δεν είχανε ούτε τη θέληση αλλά ούτε και τη βούληση να βοηθήσουνε τις μικρές επιχειρήσεις. Έτσι όλο τον προηγούμενο καιρό η Περιφερειακή Αρχή , ο κ. Κασαπίδης και οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες του, βρίσκανε συνεχώς προφάσεις και δικαιολογίες,  στην ουσία δίνανε ψεύτικες ελπίδες στους επιχειρηματίες της Δυτικής Μακεδονίας μέσα από τις επικοινωνιακές συναντήσεις και συσκέψεις που κάνανε αλλά και κατ´ επέκταση και σε όλους τους πολίτες της περιοχής μας, λέγοντας τους πως το μέλλον προμηνύεται καλύτερο και ότι ως περιφερειακή αρχή θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να ενισχύσουν την τοπική αγορά και προπάντων τις μικρές επιχειρήσεις. Και δε σταματούσανε μόνο σ αυτές τις υποσχέσεις αλλά ωραιοποιούσαν συνεχώς μία πλασματική πραγματικότητα υπόσχοντας  τους διάφορα «σωτήρια» χρηματοδοτικά προγράμματα με αόριστα χρονοδιαγράμματα. Και κάπως έτσι καταλήξαμε και στο μεγάλο πρόγραμμα των 40 εκατομυρίων ευρώ, γνωστό πλέον  και ως «πρόγραμμα Βατερλό» αφού με την παντελώς λανθασμένη διαχείριση του έφερε τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα δημιουργώντας μία απίστευτη διχόνοια και έναν κοινωνικό αυτοματισμό μεταξύ των επιχειρήσεων.  Τα μεγάλα ψέματα όμως δεν μπορούν να κρυφτούν για πολύ καιρό και κάποια στιγμή́ αποκαλύπτονται. Τι λέγαμε εμείς τόσον καιρό; Τι φωνάζαμε συνεχώς και πόσες επερωτήσεις κάναμε μπας και καταφέρναμε να τους πείσουμε πως όλα αυτά που ισχυρίζονταν σύσσωμη η περιφερειακή αρχή ήταν φθηνές δικαιολογίες ή απλώς άγνοια διοίκησης; Αλήθεια πόσες φορές το γράψαμε, πόσες φορές το φωνάξαμε πως υπήρχε τρόπος να μειωθεί το ποσό από την κατανομή για την ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω covid από το ταβάνι των 40.000 ευρώ σε ένα χαμηλότερο ποσό; Πόσες φορές και μάλιστα αρκετές φορές και σε υψηλούς τόνους λέγαμε τον κ. Κασαπίδη και τους αρμόδιους αντιπεριφερειαρχες να χαμηλώσουν το ταβάνι για να μπορέσουν να συμπεριληφθούν στη λίστα όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ή ακόμη καλύτερα να μπαίνανε όλοι όσοι κάνανε αίτηση και να μην υπήρχε κανείς αποκλεισμένος; Δυστυχώς όμως φωνάζαμε μάταια γιατί όλο αυτόν τον καιρό έως και σήμερα ήμασταν μάρτυρες μια κακόγουστης παράστασης. Η μόνιμη δικαιολογία τους για όλα αυτά που υποστηρίζαμε ήταν πως δε μπορεί να γίνει η μείωση και πως συνεχώς λαϊκίζουμε. Έλα όμως που αποδεικνύεται πλέον με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως ΝΑΙ μπορούσε να γίνει η μείωση του ποσού και δεν την κάνανε. Μπορούσε δηλαδή η περιφέρεια αν είχε τη βούληση να μειώσει το ταβάνι των 40.000 ευρώ. Και δυστυχώς δεν το έπραξε. Το γιατί δεν το πράξανε ας το εξηγήσουν οι ίδιοι πλέον με πειστικά επιχειρήματα αυτή τη φορά στους εκατοντάδες επιχειρηματίες του τόπου μας που έχουν μείνει με την απορία αλλά και τον θυμό.
Αν και λίγη σημασία έχει πια. Τα πολλά λόγια λοιπόν είναι φτώχεια.  Η ζημιά για ένα μεγάλο ποσοστό επιχειρηματιών έγινε και από ότι φαίνεται και με τα νέα προγράμματα που ανακοινώθηκαν η αδικία αμβλύνεται αντί να μειώνεται. Αυτή τη στιγμή όμως αποδεικνύεται το αληθές. Αυτό δηλαδή που υποστηρίζαμε τόσον καιρό εμείς αλλά και αυτό που περίμενε ολόκληρος  ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής μας.
Και για να το κλείνουμε πια. Υπάρχει κάποιος έστω και αυτή τη στγμή που θα δώσει την παραίτηση του στον Περιφερειάρχη ή έστω να βγει και να πει συγνώμη κάναμε λάθος; Αν ΟΧΙ , ο μόνος κριτής από εδώ και πέρα είναι η κοινωνία και ο κόσμος της.

Ηλίας Π. Κάτανας
Περιφερειακός Σύμβουλος
τ. Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα