ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Ηλίας Κάτανας: Στα κρίσιμα ζητήματα αυτό που απαιτείται είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου

Στα κρίσιμα ζητήματα αυτό που απαιτείται είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και ο Περιφερειάρχης οφείλει να επιδεικνύει την πρέπουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
 Ο κ. Κασαπίδης όφειλε να έχει συγκαλέσει ήδη σύσκεψη με τους επικεφαλείς των παρατάξεων του Περιφερειακού συμβουλίου μετά και από τις ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του covid-19 και να ενημερώσει για τις εξελίξεις αλλά δυστυχώς δεν το έχει κάνει μέχρι και αυτήν την ώρα.
 Αντ’ αυτού αποφάσισε σε αυτήν την κρίσιμη ώρα να κλείσει τις πόρτες του διαλόγου, της άποψης και της πλήρους ενημέρωσης στους εκπροσώπους του περιφερειακού συμβουλίου, αφού ότι μαθαίνουμε και εμείς, είναι από δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Από τον Μάρτιο έχουμε επιδείξει υψηλό φρόνημα ευθύνης όσον αφορά τις τοποθετήσεις μας που αφορούν τη δημόσια υγεία στην περιοχή μας.
 Στις δύσκολες αυτές ώρες όμως, έπρεπε να υπάρχει συνεργασία έτσι ώστε μέσα από τις κοινού αποφάσεις για αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, να χαράζαμε τα δικά μας όρια ως Περιφέρεια και να στέλναμε στον κόσμο της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της υπόλοιπης χώρας το μήνυμα της ομοψυχίας και ότι είμαστε αποφασισμένοι και υπεύθυνοι να ξεπεράσουμε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα του κορονοιού που έχει προκύψει. Το είχε ζητήσει επανειλημμένα ο κ. Καρυπίδης. Δεν εισακούστηκε όμως ποτέ.
 Το θέμα λοιπόν δεν είναι οι κάμερες και οι δηλώσεις αλλά το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι πως καταφέραμε να γίνουμε η πρώτη περιφέρεια με τοπικό lockdown και πως η Περιφερειακή αρχή στο θέμα του covid-19 κινείται χωρίς σχέδιο, με λάθος επικοινωνία και με πάρα πολλές ευθύνες. Είχε καθήκον εδώ και 6 μήνες περίπου να ακολουθήσει μια πολιτική και να διαγράψει έναν σχεδιασμό που θα είχε διέξοδο. Το μόνο που κατάφερε εν τέλει με την αδυναμία της να διαχειριστεί όπως θα έπρεπε την κατάσταση με τον covid-19, είναι από σήμερα κιόλας να στείλει κόσμο στην ανεργία, να δημιουργήσει κακή φήμη για την περιοχή μας και να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις, βάζοντας ταφόπλακα στην επιβίωση τους, αφού και μέχρι στιγμής και με τις εξελίξεις να τρέχουν, έπρεπε ήδη να έχει φωνάξει το οικονομικό του επιτελείο, τη Διαχειριστική Αρχή και να δημιουργήσει ένα ειδικό πρόγραμμα για την τοπική επιχειρηματικότητα, αυξάνοντας κατά πολύ το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής στέλνοντας έτσι και ένα μήνυμα συμπαράστασης και συνεργασίας στον Εμπορικό Σύλλογο, στο επιμελητήριο, στον κλάδο της εστίασης, όπου όλα τους τα μέλη από όλους τους κλάδους, αγωνιούν και βλέποντας το εισόδημα τους να συρρικνώνεται και να πιέζεται κατά πολύ και να νιώθουν πως δεν έχουν από πουθενά βοήθεια. Η αλήθεια είναι πως παλεύουν μόνοι τους να σώσουν ότι απέμεινε από τις επιχειρήσεις τους.
 Τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια. Εφόσον ο κ. Κασαπίδης επέλεξε τον μοναχικό δρόμο σε τόσο κρίσιμα ζητήματα ας αναλάβει από δω και πέρα και την ευθύνη των επιλογών και αποφάσεων του.
Ηλίας Π. Κάτανας
Περιφερειακός Σύμβουλος
τ. Αντιπεριφερειάχης Οικονομικών, Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα