Κοζάνη Τοπικά Νέα

Ηλίας Κάτανας: Τόσο καιρό περιμέναμε το πρόγραμμα ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις και τελικά εισπράξαμε μία μεγάλη απογοήτευση

Κύριε Κασαπίδη αλήθεια τώρα. Μόνο 10 εκατ. ευρώ; Διορθώστε άμεσα την αδικία και αυξήστε το ποσό του προγράμματος της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης , παίρνοντας παράδειγμα από τις άλλες περιφέρειες γιατί αλλιώς δεν ξέρω πως θα δικαιολογηθείτε στους επιχειρηματίες όπου οι πιο πολλοί από αυτούς θα βγουν εκτός προγράμματος και θα μείνουν μόνο με τις προσδοκίες και το τάξιμο.
Τόσο καιρό περιμέναμε το πρόγραμμα ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις και τελικά εισπράξαμε μία μεγάλη απογοήτευση.  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι από τις πλέον πληγείσες περιφέρειες από τον κορωνοϊο. Ειδικά με τα συνεχή μέτρα που επιβάλλονται τόσο η τοπική αγορά όσο και οι επιχειρήσεις της, πιέζονται σε υψηλό βαθμό  ενώ η ύφεση θα κυμανθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.
Ο κ. Κασαπίδης λοιπόν αυτήν την τόσο σημαντική ώρα της μεγάλης μάχης φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα αφού μπροστά στα κρίσιμα προβλήματα της τοπικής οικονομίας δείχνει αδυναμία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων που επιβάλλουν οι αρνητικές εξελίξεις στην περιοχή μας.  Με το πολυδιαφημιζόμενο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, κατάφερε να εξασφαλίσει ΜΟΝΟ 10 εκατ. ευρώ , γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, ενώ την ίδια ώρα άλλες Περιφέρειες κατάφεραν να εξασφαλίσουν ποσά που να καλύπτουν σε μεγάλο ποσοστό τις ανάγκες των δικών τους αγορών, διασφαλίζοντας παράλληλα ρευστότητα και συγχρόνως θέσεις εργασίες.
Οι προσδοκίες που δημιούργησε ο Περιφερειάρχης στον κόσμο της τοπικής αγοράς εκτός από ψεύτικες γεννούν και απορίες και μία δυσπιστία ως προς το ποιοι και πόσοι θα είναι τελικά οι δικαιούχοι αλλά και για το πώς θα «τρέξει» η όλη η διαδικασία αφού το ποσό είναι πολύ μικρό σε σχέση με τον αριθμό των επιχειρήσεων που επλήγησαν στη Δυτική Μακεδονία.
Ακόμη και τώρα λοιπόν , προλαβαίνουν εκεί στην περιφέρεια να συνειδητοποιήσουν ότι η τοπική μας αγορά πεθαίνει γιαυτό και θα πρέπει να πράξουν τα αυτονόητα. Αύριο κιόλας αύξηση της επιχορήγησης ώστε να ωφεληθούν όλο και πιο παραπάνω επιχειρήσεις της περιοχής μας, αλλιώς θα μιλάμε για ένα φθηνό εμπόριο ελπίδας στις πλάτες των ανθρώπων των επιχειρήσεων.

Ηλίας Π. Κάτανας
Περιφερειακός Σύμβουλος
τ. Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα