Κοζάνη Τοπικά Νέα

Καλλιόπη Βέττα: «Καμιά γυναίκα δεν πρέπει να υφίσταται και να ανέχεται πράξεις βίας – Δήλωση για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, δήλωσε:

 

«Η βία κατά των γυναικών συνεχίζει να αποτελεί μια μεγάλη μάστιγα της κοινωνίας μας ανεξάρτητα από τη γεωγραφική, κοινωνική και οικονομική θέση των θυτών και των θυμάτων.

 

Αποδεικνύεται, καθημερινά, ότι πολλές γυναίκες υφίστανται ταπεινώσεις και βίαιες συμπεριφορές που φτάνουν, δυστυχώς, έως και τον θάνατο. Η ενδοοικογενειακή βία και οι γυναικοκτονίες πολλαπλασιάζονται καθώς στην καραντίνα αυξάνονται οι επιθετικές συμπεριφορές όπως έχουν δείξει οι αρμόδιες έρευνες.

 

Η βία εναντίον οποιουδήποτε δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία μας. Οι γυναίκες δεν πρέπει να σιωπούν και να ανέχονται σωματικές και ψυχικές επιθέσεις, κανείς δεν μπορεί να τις υποτιμά, να τις εκμεταλλεύεται και να βιαιοπραγεί εναντίον τους.

 

Καλώ τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα, να επικοινωνούν με την εμπιστευτική γραμμή SOS 15900 και να μιλούν με τους εξειδικευμένους επιστήμονες ώστε να βρουν διέξοδο στο πρόβλημα που βιώνουν.​

 

Η αξιοπρέπεια και η ακεραιότητα τους είναι αδιαπραγμάτευτες.

 

Ας κάνουν το πρώτο βήμα για να τις υπερασπιστούν.

 

Μίλα γι΄ αυτό, μη φοβάσαι!»

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα