ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Καλλιόπη Βέττα: Οι πολίτες της Π.Ε. Κοζάνης εξακολουθούν να βιώνουν την έλλειψη στήριξης του Ε.Σ.Υ. έναν χρόνο μετά την πανδημία – Κοινοβουλευτική ερώτηση»

Καλλιόπη Βέττα: Οι πολίτες της Π.Ε. Κοζάνης εξακολουθούν να βιώνουν την έλλειψη στήριξης του Ε.Σ.Υ. έναν χρόνο μετά την πανδημία – Κοινοβουλευτική ερώτηση»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Καμία στήριξη στο Ε.Σ.Υ. της Π.Ε. Κοζάνης».

Στην ερώτηση, γίνεται αναφορά στη μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση της περιοχής, ως συνέπεια της αποτυχίας των μέτρων της κυβέρνησης, γεγονός που έχει οδηγήσει στην επιβολή των αυστηρότερων και πιο μακροχρόνιων περιοριστικών μέτρων σε όλη την Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, το ΕΣΥ της Π.Ε. Κοζάνης εξακολουθεί να πιέζεται δραματικά, με αποτέλεσμα να έχουμε οδηγηθεί στο κλείσιμο της γυναικολογικής και τη μεταφορά της ψυχιατρικής κλινικής, ενώ οι κλίνες covid που έχουν δημιουργηθεί λειτουργούν κατ΄ όνομα στην πλειοψηφία τους, μιας και δεν έχουν στελεχωθεί με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό.

Παράλληλα, όπως καταγράφεται στην ερώτηση,  σημαντικές ελλείψεις υπάρχουν σε όλες τις κλινικές και των δύο νοσοκομείων της περιοχής, καθώς οι μόνες μόνιμες προσλήψεις που έχουν γίνει αφορούν προκηρύξεις του Μαΐου 2019 οι οποίες ενεργοποιήθηκαν τον Φεβρουαρίου του 2020, γεγονός που έχει αφήσει αβοήθητο το υφιστάμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Επίσης, αναδεικνύεται το γεγονός της υπολειτουργίας των περιφερειακών και πρωτοβάθμιων ιατρείων, καθώς οι επισκέψεις των ιατρών γίνονται με πολύ αραιό ρυθμό, μιας και έχουν μετακινηθεί στα νοσοκομεία για να καλυφθούν τα κενά, γεγονός που δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια στους κατοίκους των απομακρυσμένων οικισμών.

Τέλος, τίθεται το ζήτημα του εμβολιασμού κατά προτεραιότητα στην ΠΕ Κοζάνης, δεδομένης της επιδημιολογικής εικόνας που παρατηρείται στην περιοχή.

 

Ειδικότερα, τίθενται τα εξής ερωτήματα:

 

1.  Ποιο είναι το σχέδιο του Υπουργείου για την στήριξη του ΕΣΥ στη ΠΕ Κοζάνης έως σήμερα (συγκεκριμένα μέτρα που υλοποιήθηκαν για την θωράκιση των νοσοκομείων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, συμβάσεις με ιδιωτικές κλινικές κλπ.);

2.  Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την κάλυψη των οργανικών κενών στα νοσοκομεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας;

3.  Πως θα στηρίξετε την πρωτοβάθμια φροντίδα στην περιοχή;

4.  Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να επιταχυνθεί η εμβολιαστική κάλυψη των κατοίκων της  ΠΕ Κοζάνης, δεδομένου ότι υφίστανται τη χειρότερη επιδημιολογική επιβάρυνση στη χώρα;

 

Με εκτίμηση,

Γραφείο Βουλευτή

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα