Κοζάνη Τοπικά Νέα

Καστοριά: Αντιπαραθέσεις για την καραντίνα του προσωπικού του Νοσοκομείου

«Αντιεπιστημονική και ανεύθυνη» χαρακτηρίζει ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τεληγιορίδου την «νεότερη οδηγία» να παραμείνουν επτά και όχι 14 ημέρες σε καραντίνα οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικού του Νοσοκομείου, που ήρθαν σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και επικρίνει το συντοπίτη της βουλευτή της ΝΔ, Ζήση Τζηκαλάγια για τις θέσεις του.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο ΕΟΔΥ, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία για τον κορωνοϊό προτείνουν καραντίνα τουλάχιστον 14 ημέρες σε όσους έχουν έρθει σε  επαφή με άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό», επισημαίνει η κ. Τεληγιορίδου και τονίζει ότι αδυνατεί να φανταστεί «ότι κάποιοι ισχυρίζονται πως η Καστοριά πρέπει να εξαιρεθεί από τον κανόνα αυτό, που ορίστηκε σε διεθνές και εθνικό επίπεδο».

Και καταλήγει: «Ελπίζω πως ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας δε θα πάρουν στα σοβαρά τις υποδείξεις του κ. Τζηκαλάγια. Δεν μπορεί κανείς να πειραματίζεται με τους πολίτες της Καστοριάς».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Ζήσης Τζηκαλάγιας με ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Οι περιστάσεις απαιτούν ενότητα και κοινά μέτωπα. Απαντώντας ουσιαστικά στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου δηλώνω ότι πρέπει να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε, γιατί χωρίς να είναι παρούσα στην σύσκεψη με τον ΕΟΔΥ παραποίησε συνειδητά τις δηλώσεις μου».

Και καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Τζηκαλάγιας: «Τα κείμενα την διαψεύδουν και αποκαλύπτουν την αλήθεια. Ο ΕΟΔΥ είχε ήδη αποφασίσει και σωστά οι ημέρες αυτοπεριορισμού για το προσωπικό να γίνουν επτά από τις 13/3/2020. Η δεοντολογία επιβάλλει να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγνώμη όχι από εμένα, αλλά από τους υγειονομικούς που ενέπαιξε με τους πολιτικαντισμούς της».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα