Κοζάνη Τοπικά Νέα

Κοζάνη: 2,4 εκατ. ευρώ για βελτίωση προσβασιμότητας επιχειρήσεων σε οδικούς άξονες

Ένα  έργο σε 113 Επιχειρήσεις της Π.Ε. Κοζάνης ψήφισε το περιφερειακό συμβούλιο στην συνεδρίαση της 4ης Ιουνίου, ύστερα από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη.

Πρόκειται για ένταξη στο μέτρο 2,1 του Ε.Α.Π. για «Υποδομές στήριξης επιχειρηματικότητας» και αφορά την βελτίωση της οδοποιίας 113 Επιχειρήσεων της Π.Ε. που η πρόσβασή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες γίνονται μέχρι σήμερα από προβληματικούς χωματόδρομους με όλες τις συνέπειες της καθημερινής και συνεχούς φθοράς των οχημάτων, την καθυστέρηση στην πρόσβαση επεξεργασίας πρώτων υλών και προϊόντων, αλλά και στην ταχύτερη διοχέτευση των προϊόντων στην αγορά.

Για την υλοποίηση του έργου συμπεριλήφθηκαν  όλες οι αιτήσεις με απόλυτη σειρά πρωτοκόλλου ημερομηνίας που διαθέτουν πρόσβαση στα μηχανήματα με σχετικά ομαλό περιβάλλον.

Το έργο μπορεί σ’ένα ποσοστό να συμπεριλάβει και νέες αιτήσεις που κατατέθηκαν πρόσφατα και πρόκειται να συνεχιστεί και σε 3η φάση δίνοντας την δυνατότητα ακόμα και του εξηλεκτρισμού και ύδρευσης σε σημεία πλησίον των επιχειρήσεων.

Για την ολοκλήρωση της ένταξης στο Ε.Α.Π. αναμένεται και η λήψη απόφασης των δημοτικών συμβουλίων για να εγκριθεί προγραμματική Σύμβαση του έργου, κάτι που αναμένεται μέχρι το τέλος του μηνός να ολοκληρωθεί.

Ερτ Κοζάνης – Αναστασία Παπαντώνη

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα