Κοζάνη Τοπικά Νέα

Κοζάνη: Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων μαζί με τα ζώα τους κατά των φωτοβολταϊκών

Με ένα ιδιαίτερο τρόπο επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής Λιβερών  και Σιδερών Κοζάνης, καθώς λένε όχι στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην ευρύτερη περιοχή και εκφράζουν την αντίθεσή τους, στη διάθεση δημοτικών χορτολιβαδικών εκτάσεων που χρησιμοποιούνται σήμερα ως βοσκοτόποι.

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, θα συγκεντρωθούν σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου) μαζί με εκατοντάδες γιδοπρόβατα και βοοειδή, όπως έχουν ενημερώσει, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα ότι οι εκτάσεις αυτές είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και όχι για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών.

Εν τω μεταξύ και στην γειτονική κοινότητα Μαυροδεντρίου στο Δήμο Κοζάνης οι αντιδράσεις συνεχίζονται, με τους κατοίκους και το τοπικό συμβούλιο να λένε όχι στην εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων του χωριού για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου.

Σήμερα μάλιστα το μεσημέρι βρέθηκαν στο Μαυροδέντρι δύο Αντιδήμαρχοι, Ανάπτυξης και Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Κοζάνης, Κώστας  Κυριακίδης και Δημήτρης Κοεμτζόπουλος, αντίστοιχα, για να να συζητήσουν με τους κατοίκους αλλά και να καταγράψουν την απόφασή τους, η οποία παραμένει αρνητική, καθώς το θέμα αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την τελευταία επεισοδιακή συνεδρίαση και την ματαίωση του.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα