Κοζάνη Τοπικά Νέα

Κοζάνη: Επιστολή επαγγελματιών ηθοποιών – σκηνοθετών-Ενώνουν τη φωνή τους και ζητούν στήριξη

Την  λήψη  άμεσων  μέτρων  στήριξης  του πολιτισμού και των  καλλιτεχνών,  ζητούν  από  την Πολιτεία  με επιστολή τους  , 18 επαγγελματίες ηθοποιοί και σκηνοθέτες στην  περιοχή  της Κοζάνης, ενώνοντας   την  φωνή τους , με  τους  χιλιάδες  εργαζόμενους σε ολόκληρη τη χώρα.

Με αφορμή την κινητοποίηση στο Σύνταγμα όλων των καλλιτεχνικών σωματείων με αίτημα τη λήψη των  αναγκαίων μέτρων για το χώρο του Πολιτισμού,  οι  εργαζόμενοι της τέχνης στην Κοζάνη , με  μηνύματα συστράτευσης  που δέχονται και από τις υπόλοιπες  περιοχές της Δυτ.   Μακεδονίας ,  διεκδικούν και   απαιτούν μέτρα ενίσχυσης όλων των εργαζομένων στον πολιτισμό, για όσο καιρό πλήττεται ο χώρος της τέχνης, ζητώντας παράλληλα  συνθήκες εργασίας  με αξιοπρέπεια.

 

« Γινόμαστε κι εμείς ένας κρίκος στην αλυσίδα του αγώνα», αναφέρουν  χαρακτηριστικά  στην  επιστολή τους , υπογραμμίζοντας ότι «έχουν δεχθεί  ένα πολύ σοβαρό πλήγμα λόγω της επιδημίας του covid 19, καθώς οι χώροι που φιλοξενούν πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν κλείσει από αρχές Μαρτίου 2020 και σύμφωνα με τις δηλώσεις των ειδικών της υγείας,  θα είναι οι τελευταίοι που θα ανοίξουν ίσως και στις αρχές του 2021».

 

Στο πλαίσιο  αυτό και επειδή οι τέχνες είναι δείγμα πολιτισμού της κοινωνίας, διαμορφώνοντας  τη ζωή και την καθημερινότητά όλων  προς το καλύτερο, υποστηρίζουν ότι   «καθίστανται  άμεση  και αναγκαία η στήριξη του καλλιτεχνικού κλάδου από το κράτος και η παράλληλη εκπόνηση και υλοποίηση  ενός  ολοκληρωμένου σχεδίου  διαχείρισης της κρίσης».

 

Αξίζει να  σημειωθεί   ότι  για πρώτη φορά μέχρι σήμερα, 18 επαγγελματίες ηθοποιοί και σκηνοθέτες της Κοζάνης,  έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες  και έχουν  ήδη στείλει  από τις 10 Απριλίου,  κοινή επιστολή στο Διοικητικό  Συμβούλιο  του Δη.Πε.Θε. Κοζάνης, με θέμα τα μέτρα ενίσχυσης του Υπουργείου Πολιτισμού και τις πρωτοβουλίες του Δη.Πε.Θε για το δυναμικό των επαγγελματιών της περιοχής.

 

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα