ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Κοζάνη: Ίδρυση και λειτουργία καρδιογκολογικού εργαστηρίου στο «Μαμάτσειο»

Το πρώτο καρδιογκολογικό εργαστήρι στη Βόρεια Ελλάδα λειτουργεί  στην καρδιολογική κλινική του  «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης, για καρκινοπαθείς που παρουσιάζουν καρδιακές δυσλειτουργίες.

Στο εργαστήρι θα δίνεται η δυνατότητα  ανίχνευσης, παρακολούθησης και θεραπεία της καρδιαγγειακής νόσου, που εμφανίζεται στα πλαίσια της θεραπείας του καρκίνου στην αρχική φάση. Η ανακοίνωση της ίδρυσης και λειτουργίας του νέου ιατρείου, σε συνεργασία με το Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης από τον διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κοζάνης, Στέλιο Λαμπρόπουλο, τον επιμελητή στην πανεπιστημιακή ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου,  Δημήτρη Βαλούκα και τον διοικητή του «Μαμάτσειου», Στέργιο Γκανάτσιο.

 

 

 

 

Στην εκδήλωση παρουσίασης  της καρδιογκολογικής κλινικής το παρόν έδωσαν ο διευθυντής καρδιολογικής του Ιπποκρατείου, Ιωάννης  Κανονίδης, ο καθηγητής καρδιολογίας του ΑΧΕΠΑ Γιώργος  Σιάνος, ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του «Παπαγεωργίου», Γιάννης Στυλιάδης και ο διευθυντής της καρδιολογικής και του αιμοδυναμικού  εργαστηρίου «Παπαγεωργίου» και πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, Γιώργος Μπομπότης, καθώς θα υπάρχει η συνεργασία και με τις καρδιολογικές κλινικές σε ΑΧΕΠΑ, «Παπαγεωργίου» και Ιπποκράτειο.

Όλοι εξήραν την πρωτοβουλία και την σημαντικότητα της λειτουργίας του εν λόγω ιατρείου και αναφέρθηκαν στο νέο κλάδο της καρδιολογίας που αφορά σε ασθενείς με συνύπαρξη καρδιοπάθειας και νεοπλασίας, που αποτελούν βασική αιτία θνητότητας ασθενών με καρκίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε ο καθηγητής, Δημήτρης Βαλούκας, από το Σύλλογο Γυναικών Κοζάνης για την πολυετή προσφορά του και την αγάπη του στον πάσχοντα συνάνθρωπό του, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος, Αλεξάνδρα Καρυπίδου.

 

 

 

 

Συγκινημένοςο καθηγητής ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την τιμητική βράβευση. Σε ότι αφορά στο νέο ιατρείο τόνισε ότι θα  είναι πολύ χρήσιμη, όχι μόνο για την πόλη της Κοζάνης αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα