ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Kοζάνη: Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση της γέφυρας Σερβίων

Στην τελική φάση έχουν μπει οι εργασίες για την αποκατάσταση της γέφυρας Σερβίων, προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία για όλα τα οχήματα.

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν εργασίες στους κατεστραμμένους τένοντες και από σήμερα Πέμπτη  θα γίνει η τάνυση των τενόντων και θα πραγματοποιηθούν οι δοκιμές για να διαπιστωθεί η αντοχή της γέφυρας, προκειμένου να επιτραπεί και η διέλευση των φορτηγών, άνω των 3,5 τόνων.

Λόγω των δοκιμαστικών φορτίσεων σε όλους τους προβόλους σήμερα Πέμπτη 05-10-2023 από τις 09:00 έως τις 14:00 απαγορεύεται  η κυκλοφορία στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων. Μετά τις 14:00 θα ανοίξει η γέφυρα και πάλι μόνο για τα μικρά οχήματα.

Σύμφωνα με τον Αθανάσιο Βούρα, Προϊστάμενο του Τμήματος Εκτέλεσης Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι αρμόδιοι φορείς και οι επιστήμονες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο πρόβλημα και πρώτη φορά εφαρμόζονται οι συγκεκριμένες μέθοδοι για την αντιμετώπισή του.

Η γέφυρα των Σερβίων είχε πολύ μεγάλη ζημιά και η μέθοδος αυτή έχει εφαρμοστεί μόνον λίγες φορές παγκοσμίως.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα