Κοζάνη Τοπικά Νέα

Κοζάνη: Τάσος Φούντογλου «Ακόμα και η φιλανθρωπία μας έχει καταντήσει οξύμωρη. Μαθαίνουμε για έναν συνάνθρωπό μας, ας πούμε για έναν άντρα 40 χρονών, πως έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και αμέσως τρέχουμε να δώσουμε λεφτά, να βάλουμε παντού κουμπαράδες, να κινητοποιηθούμε, να δείξουμε το μεγαλείο της ψυχής μας. Και εγώ θα πω μπράβο μας γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις η κοινωνία δείχνει την δύναμή της απέναντι στις ανεπάρκειες του κράτους και δηλώνει παρών.»

Ακόμα και η φιλανθρωπία μας έχει καταντήσει οξύμωρη. Μαθαίνουμε για έναν συνάνθρωπό μας, ας πούμε για έναν άντρα 40 χρονών, πως έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και αμέσως τρέχουμε να δώσουμε λεφτά, να βάλουμε παντού κουμπαράδες, να κινητοποιηθούμε, να δείξουμε το μεγαλείο της ψυχής μας. Και εγώ θα πω μπράβο μας γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις η κοινωνία δείχνει την δύναμή της απέναντι στις ανεπάρκειες του κράτους και δηλώνει παρών. Και είναι πράγματι μεγαλείο ψυχής και κοινωνικής συνείδησης αυτό το παρών μας. Αλλά την ίδια στιγμή έρχονται οι ειδικοί και μας λένε: «Παιδιά αν έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού στην Κοζάνη θα πεθάνει ένας τουλάχιστον άνθρωπος 40 ετών. Ένας συνάνθρωπος σας, που μπορεί να είναι φίλος σας, αδερφός σας, συγγενής σας, γνωστός σας ή ακόμα και εντελώς άγνωστος σε εσάς. Δώστε του λοιπόν μια ευκαιρία και τηρήστε τα μέτρα». Και εμείς; Εμείς έχουμε έτοιμη την απάντησή μας. Σιγά μωρέ το ποσοστό. Ένας 40χρονος θα είναι ανάμεσα σε τόσους χιλιάδες. Και η γρίπη το ίδιο είναι. Και μας τα ζαλίσατε με τον κορόνα. Και σιγά την θνησιμότητα. Και που το είδατε πως είναι επικίνδυνος. Και ο Βόβολης που είναι επιστήμονας άλλα λέει. Και η θειά μου η Μαρίκα συμφωνεί μαζί του. Και κουτουλουπου κουτουλουπου. Αλλά αυτός ο 40 χρονος θα πεθάνει. Και σε αυτό συμφωνούμε όλοι, καθώς έχουμε παραδεχτεί επίσης όλοι μας πως όσο μικρή και αν είναι η θνησιμότητα σε αυτές τις ηλικίες κάποιος από εμάς θα την πατήσει. Κάποιος 40χρονος θα πεθάνει! Αλλά στην περίπτωση αυτή η φιλανθρωπία μας πάει περίπατο. Ούτε μάσκες παντού, ούτε προσοχή στις συναναστροφές μας, ούτε τίποτα. Γιατί στην περίπτωση αυτή υπερισχύει το ξερό μας το κεφάλι, η αντίσταση κατά της αρχής που μας έχει γίνει εμμονή, αυτή η αιώνια ανάγκη μας να αντιδρούμε σε οτιδήποτε μας επιβάλλεται άνωθεν. Αφού αυτοί μας λένε έτσι εμείς θα κάνουμε γιουβέτσι. Και η λύση είναι απλή. Ας αφήσουμε τους ειδικούς κατά μέρος, τα ποσοστά, τις μελέτες, τις φαρμακοβιομηχανίες, τα συμφέροντα, τις συνωμοσίες και ας κάνουμε το εξής. Ας φροντίσουμε όλοι μας να σώσουμε αυτόν τον δόλιο 40 χρονο στην πόλη μας που θα την πατήσει. Άγνωστος ακόμα, χωρίς επώνυμο και διακριτικά, αλλά ένας άνθρωπος που περπατάει σήμερα ανάμεσά μας και αύριο θα παλεύει σε μια εντατική για την ζωή του. Ας το δούμε έτσι λοιπόν. Ένας συνάνθρωπός μας 40 χρονών βγαίνει νοερά και μας λέει «παιδιά σας παρακαλώ σώστε με. Θα πεθάνω». Εμείς τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Σίγουρα όχι του κεφαλιού μας….

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα