Κοζάνη Τοπικά Νέα

Κοζάνη: Τι έδειξαν τα rapid tests σε Κοζάνη και Εορδαία-Αθρόα η συμμετοχή των πολιτών

Αθρόα ήταν η συμμετοχή των πολιτών και σήμερα που έσπευσαν να κάνουν rapid tests στην Κοζάνη αλλά και στο Εμπόριο Εορδαίας, όπου διενεργήθηκαν έλεγχοι   από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, ξεπερνώντας τα 700.  Σύμφωνα με πληροφορίες χθες Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 207 rapid tests στην Κοζάνη όπου  βρέθηκαν  11 θετικά, ενώ στο Εμπόριο Εορδαίας στα 91 rapid tests,  βρέθηκε μόνο 1 θετικό.

Ωστόσο και στην χθεσινή διεξαγωγή των τεστ μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών όλων των ηλικιών, που έσπευσαν από νωρίς περιμένοντας υπομονετικά στην ουρά να έρθει η σειρά τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δράσεων για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, διενεργήθηκαν περισσότεροι από 400 έλεγχοι.

Οι έλεγχοι αφορούσαν ιχνηλατήσεις κυρίως στενών επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενώ δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που θελαν να κάνουν τον έλεγχο. Από τα αποτελέσματα των 402 rapid test ανευρέθηκαν 27 κρούσματα, 1 στην πλατεία Πτολεμαΐδας και 26,  στις πλατείες Νίκης και Λασσάνη την Κοζάνη.

Τέλος, τη Δεύτερα 19 Οκτωβρίου τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην πόλη των Σερβίων, από τις 11:00 π.μ. έως τη 13:00 μ.μ., προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού, όσοι κάτοικοι το επιθυμούν. Η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας ανακοινώνει τη συνέχιση της οργανωμένης δράσεως διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορονοιού SARS-COV2 (Rapid test) στην Π.Ε. Κοζάνης λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κοινού.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα