ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Λάζαρος Μαλούτας για πρόσφυγες – μετανάστες στην Αιανή: «Κάποιοι μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας»

Την Παρασκευή 8/5 πληροφορήθηκα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την άφιξη προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή μας. Η άμεση αντίδρασή μου εκφράστηκε δημόσια την ίδια ημέρα με δήλωσή μου σε δελτίο ειδήσεων τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, κατά την οποία τα ξενοδοχεία όλης της χώρας είναι κλειστά και οι μετακινήσεις από Νομό σε Νομό απαγορεύονται αυστηρά, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του covid-19, οι άνθρωποι αυτοί διέσχισαν τη μισή χώρα και εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχειακή μονάδα της Αιανής, που άνοιξε για το λόγο αυτό, χωρίς οι τοπικές αρχές, Δήμος, Κοινότητα, να γνωρίζουν το παραμικρό.

Κανένας δεν ενημέρωσε υπεύθυνα τις τοπικές αρχές και την κοινωνία, για την υγειονομική κατάσταση των προσφύγων-μεταναστών και για μέτρα ελέγχου και προστασίας, που ενδεχομένως επιβάλλεται να ληφθούν τόσο για την προστασία των ίδιων, όσο και της τοπικής κοινότητας. Με τη στάση τους αυτή οι “υπεύθυνοι” το μόνο που κατάφεραν ήταν να απαξιώσουν όλη την τοπική κοινωνία και να δημιουργήσουν ένα κλίμα ανασφάλειας.

Η παντελής έλλειψη ενημέρωσης από κάθε αρμόδια αρχή καταδεικνύει την ύπαρξη πλήρους ανευθυνότητας και προχειρότητας.

Ο Δήμος Κοζάνης και η τοπική κοινωνία στο πρόσφατο παρελθόν έδειξαν έμπρακτα τη φιλόξενη διάθεσή τους με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, ανοίγοντας δομές και σχολεία, προκειμένου να υποδεχτούν ανθρώπους, που έφτασαν στη χώρα μας ταλαιπωρημένοι, προσπαθώντας να επιβιώσουν και να αισθανθούν ασφαλείς.

Το ίδιο θα συνεχίσουμε να πράττουμε σε κάθε περίπτωση.

Είναι όμως απαράδεκτο, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, κάποιοι να μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

 

Λάζαρος Μαλούτας,

Δήμαρχος Κοζάνης

 

1 σχόλιο

Κάτοικος Αιανής 11 Μαΐου 2020 at 10:58

Και τί κάνατε γι’αυτό κύριε Δήμαρχε, πέρα από τη δήλωσή σας; Εκφράζετε απλά τη δυσαρέσκειά σας και από κει και πέρα “νύπτω τας χείρας μου”; Δηλώσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να κάνει ο καθένας! Ποιός όμως μπορεί έμπρακτα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει το θέμα; Θα αφήσετε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα-πρόβλημα να το διαχειριστεί μόνος του ένας πρόεδρος τοπικής κοινότητας, μαζί με την τοπική κοινωνία; Εδώ οφείλετε να δείξετε το ρόλο σας ως εκλεγμένος Δήμαρχος και όχι να “πετάτε τη μπάλα στην κερκίδα”! Εν αναμονή λοιπόν…

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα