Γενικά

Μεγάλη φωτιά στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια (pics & vids)

Εκκενώνεται ο καταυλισμός – Εσπευσμένα στη Μυτιλήνη με C-130 δύο διμοιρίες των ΜΑΤ – Άμεση η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (pics & vids)

Μεγάλη φωτιά στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου ξέσπασε στις 16:45 το απόγευμα της Κυριακής. H φωτιά ξέσπασε σε κοντέινερ όπου διαμένουν πρόσφυγες. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, ενώ αυτή την ώρα εκκενώνεται ο καταυλισμός.

Σύμφωνα με το lesvospost.gr, όλα ξεκίνησαν όταν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot εξεγέρθηκαν, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκεί.

Aμέσως μετά το ξέσπασμα της φωτιάς άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να σωθούν. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, ενώ δύο πυροσβεστικά οχήματα με οκτώ πυροσβέστες βρίσκονται μέσα στον καταυλισμό προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά Σημειώνεται πως μόλις εμφανίστηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δέχθηκαν επιθέσεις από τους μετανάστες. Στην περιοχή σπεύδει και ο δήμαρχος Μυτιλήνης, ενώ στον καταυλισμό είναι ισχυρή η παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Open TV Αλέξανδρο Καλαφάτη αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη για τη Μόρια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ ζητήθηκε η άμεση μετάβαση δύο διμοιριών των ΜΑΤ με C-130, οι οποίες βρίσκονταν στο Ολυμπιακό Στάδιο για την περιφρούρηση του αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και δείχνουν πανικόβλητους πρόσφυγες να τρέχουν να σωθούν φωνάζοντας.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα