Lifestyle Tips

Μπουκίτσες κοτόπουλο λεμονάτες με πατάτες στο φούρνο (σαν τηγανητές)

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • Φρέσκα μανιτάρια (100γραμ.)
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι (2 ρίζες)
  • 1 λεμόνι στυμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • Λίγη σκόνη σκόρδου
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

  • 5 μεγάλες πατάτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι για να καλύψει τον πάτο του σκεύους και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε κομμένα τα μανιτάρια.
  2. Αφού τσιγαριστούν προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και περιμένουμε λίγο να μαραθεί.
  3. Έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο που το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια και μόλις αυτά ασπρίσουν ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
  4. Τα αφήνουμε όλα μαζί να τσιγαριστούν και στη συνέχεια βάζουμε λίγο νεράκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μισοσκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι.
  5. Μετα τα δέκα λεπτά, ανοίγουμε το καπάκι, αφήνουμε να εξατμιστεί το νερό που έμεινε και προσθέτουμε το αλάτι, το λεμόνι και το μαϊντανό και το αφήνουμε στη φωτιά για 2 ακόμη λεπτα.

ΠΑΤΑΤΕΣ

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ψιλοκόβουμε.
  2. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε έπειτα το αλάτι, το πιπέρι και μπόλικο λάδι μέχρι να γυαλίσουν καλά όλες και τις ανακατεύουμε.
  3. Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° (στις αντιστάσεις)
  5. Τέλος, τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα