ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- Φρέσκα μανιτάρια (100γραμ.)
- Φρέσκο κρεμμυδάκι (2 ρίζες)
- 1 λεμόνι στυμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κόκκινο πιπέρι γλυκό
- Λίγη σκόνη σκόρδου
- Ελαιόλαδο
- Μαϊντανό
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
- 5 μεγάλες πατάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι για να καλύψει τον πάτο του σκεύους και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε κομμένα τα μανιτάρια.
- Αφού τσιγαριστούν προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και περιμένουμε λίγο να μαραθεί.
- Έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο που το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια και μόλις αυτά ασπρίσουν ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
- Τα αφήνουμε όλα μαζί να τσιγαριστούν και στη συνέχεια βάζουμε λίγο νεράκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μισοσκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι.
- Μετα τα δέκα λεπτά, ανοίγουμε το καπάκι, αφήνουμε να εξατμιστεί το νερό που έμεινε και προσθέτουμε το αλάτι, το λεμόνι και το μαϊντανό και το αφήνουμε στη φωτιά για 2 ακόμη λεπτα.
ΠΑΤΑΤΕΣ
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ψιλοκόβουμε.
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε έπειτα το αλάτι, το πιπέρι και μπόλικο λάδι μέχρι να γυαλίσουν καλά όλες και τις ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° (στις αντιστάσεις)
- Τέλος, τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.