Κοζάνη Τοπικά Νέα

«Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Καλλιόπη Βέττα: Η απόφαση για την Χρυσή Αυγή είναι μια ένδειξη τιμής και αναγνώρισης για τα θύματα στο Μεσόβουνο»

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης και η Βουλευτής κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή τη συμπλήρωση 79 ετών από τις σφαγές που διέπραξαν οι ναζιστές και οι συνεργάτες τους στο Μεσόβουνο και την φυλάκιση των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, δήλωσαν:

«Η σημερινή μέρα αποτελεί μια μέρα γιορτής για την Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε στις φυλακές, τιμωρούμενη για τις αποτρόπαιες πράξεις της εναντίον συμπολιτών μας.

Για την περιοχή μας, ο συμβολισμός είναι ιδιαίτερα έντονος καθώς, σήμερα συμπληρώνονται 79 χρόνια από τις σφαγές στο Μεσόβουνο από τους ναζιστές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Αποδείχθηκε ότι η όψη του φιδιού είναι η ίδια, σήμερα και τότε.

Η Δημοκρατία όμως επαγρυπνά και επικρατεί, γιατί έχει ισχυρότερα «όπλα» από τους εχθρούς της. Τα «όπλα» αυτά είναι η παιδεία, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, η πίστη στις ανθρώπινες αξίες.

Τιμή και δόξα σε όσους θυσιάστηκαν από το ναζιστικό καθεστώς στο Μεσόβουνο. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες.

Τους είμαστε ευγνώμονες».

 

Με εκτίμηση

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

Γραφείο Βουλευτή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα