ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία εκπαίδευση που διοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτ. Μακεδονίας σε θέματα αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας (εικόνες)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία εκπαίδευση που διοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας,

η οποία είχε σκοπό την επιμόρφωση του προσωπικού των Υπηρεσιών της σε θέματα αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας και έλαβε χώρα στην Κοζάνη το διήμερο 11 έως 12 Ιουνίου.

Στην εκπαίδευση έλαβαν μέρος στελέχη των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, καθώς και αστυνομικοί των Αστυνομικών Τμημάτων των ανωτέρω Διευθύνσεων, που εκτελούν καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας.

Πριν την έναρξη της εκπαίδευσης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος κ. Θεόδωρος ΚΕΡΑΜΑΣ απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας τη σημασία της ορθής διαχείρισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, καθώς επίσης της ευαισθησίας και του σεβασμού απέναντι στο θύμα που πρέπει να επιδεικνύεται από το αστυνομικό προσωπικό σε τέτοιου είδους περιστατικά, ενώ την εκπαίδευση τίμησε με την παρουσία της η Σύμβουλος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής κα. Δήμητρα ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, η οποία επίσης απηύθυνε χαιρετισμό.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν ως εισηγητές οι ακόλουθοι:

  • η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κοζάνης, κα. Ευφημία ΤΣΙΡΑΚΟΓΛΟΥ,
  • ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Κοζάνης, κ. Αθανάσιος ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ,
  • ο Ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ιωάννης ΦΟΥΝΤΟΣ,
  • ο πρώην Ειδικός Επιμελητής Ανηλίκων, κ. Παναγιώτης ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ,
  • ο Δικηγόρος κ. Αχιλλέας ΚΑΓΙΟΓΛΟΥ, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης,
  • η Δικηγόρος κα. Αικατερίνη ΤΣΙΟΜΠΑΝΟΥ, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης,
  • ο Αστυνόμος Α΄ κ. Χρήστος ΓΚΡΕΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ, Τμηματάρχης του Τμήματος Ασφάλειας και Αλλοδαπών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας και
  • η Υπαστυνόμος Α΄ κα. Μαρία-Σοφία ΚΥΡΙΑΚΟΥ, του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης.


Η εκπαίδευση είχε σκοπό να εμπεδωθεί από το αστυνομικό προσωπικό που αναλαμβάνει υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, η σημασία του χειρισμού τέτοιων περιστατικών με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό προς το πρόσωπο του θύματος, καθώς και της ενθάρρυνσης του θύματος να καταγγείλει τέτοιου είδους περιστατικά.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα