ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Όταν «Η ωραία Ελένη του Όφενμπαχ» και οι καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συνάντησαν το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου»

Ένα υπέροχο διήμερο γνωριμίας με την τέχνη της όπερας και τους καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πέρασαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας «Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου» μέσα από το Πρόγραμμα «Η όπερα Διαδραστικά στα σχολεία».

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 το κλιμάκιο των καλλιτεχνών έφτασε στο σχολείο, γνωρίστηκε με τους μαθητές, τους καθηγητές και τον Μεγάλο Ευεργέτη του σχολείου κ. Κωνσταντίνο Παπανικολάου και πραγματοποίησε τρία εργαστήρια, ένα για τραγούδι και ρυθμική απαγγελία, ένα για τη δημιουργία ηχοτοπίου και ένα για τη δημιουργία γραφικών και εικόνων με τη βοήθεια των Η/Υ. Όλα αυτά είχαν σκοπό την ενεργητική εμπλοκή των μαθητών στην παράσταση όπερας «Η ωραία Ελένη του Όφενμπαχ» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, το πρωί στο Κέντρο Πολιτισμού «Άρης & Λίλιαν Βουδούρη» στη Σιάτιστα. Στην ουσία τα παιδιά ήταν μέρος της παράστασης με ενεργούς ρόλους, συνεργάστηκαν άψογα με τους καλλιτέχνες και αποκόμισαν υπέροχες εμπειρίες από τη συμμετοχή τους. Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο!

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος & Ελένη Παπανικολάου» ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που έλαβαν μέρος στην προετοιμασία και πραγματοποίηση της παράστασης και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος, έτσι ώστε οι μαθητές του σχολείου μας να έχουν αυτή την τόσο ξεχωριστή εμπειρία και συμμετοχή. Τέλος ευχαριστεί θερμά το Δήμο Βοΐου για την ευγενική παραχώρηση της Αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου «Άρης & Λίλιαν Βουδούρη» και τις δύο ημέρες και ιδιαίτερα τον υπάλληλο κ. Γεώργιο Καραμάνη, ο οποίος διέθεσε ώρες εκτός του καθημερινού του ωραρίου, για την άψογη πραγματοποίηση της παράστασης.

Μακάρι το σχολείο μας να έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε παρόμοιες δράσεις σύντομα!

Δείτε πλάνα από την παράσταση στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στο tovoion.com

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα