ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Π.Ε Κοζάνης: 18.500 άνεργοι και αύξηση της μακροχρόνιας ανεργίας των νέων

Ξεπερνούν τις 18.500, οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι στην Περιφερειακή Ενότητα  Κοζάνης, από τους οποίους οι περισσότεροι, δεν λαμβάνουν το επίδομα του ταμείου ανεργίας ή οποιοδήποτε άλλο έκτακτο οικονομικό βοήθημα, για να καλύψουν τις στοιχειώδεις τους ανάγκες.

Η  απολιγνιτοποίηση, που συντελείται με τον δραστικό περιορισμό των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, αυξάνει τον αριθμό των ανέργων στην περιοχή και όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Προϊστάμενος του ΟΑΕΔ της Περιφερειακής Ενότητας –Π.Ε- Κοζάνης – Κώστας  Κυτίδης, «δημιουργείται ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 30 έως 35 ετών, που έχουν εργασιακή εμπειρία ως βιομηχανικοί εργάτες».

Τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών,αποτυπώνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει αποκτήσει το οξυμμένο πρόβλημα της ανεργίας στην Π.Ε Κοζάνης και ολόκληρη την Δυτ. Μακεδονία, κάτι που όπως ανέφερε ο κ. Κυτίδης, χρειάζεται να απαντηθεί με «ειδικά μέτρα στήριξης και στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης  στην περιοχή».

 ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης  

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα