Κοζάνη Τοπικά Νέα

Παρουσία του ΕΚΝΚ η κρίσιμη σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για το ζήτημα του λιγνιτωρυχείου Προσηλίου – Πολυρράχου

H λειτουργία του λιγνιτωρυχείου Προσηλίου – Πολυρράχου αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 17/09/2020 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη και τη συμμετοχή των Βουλευτών ΠΕ Κοζάνης και ΠΕ Φλωρίνης, των Δημάρχων Κοζάνης, Σερβίων και Φλώρινας, τον Πρόεδρο του ΕΚΝΚ, εκπροσώπους των εργαζομένων και της εταιρείας ΜΕΤΕ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν όλες οι θέσεις των παρόντων. Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης εξέφρασε προς τον Υπουργό και τους παρισταμένους την εκπεφρασμένη (τόσο μέσω επιστολής προς τον Υπουργό όσο και σε σχετική σύσκεψη στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας) θέση-πρόταση του Εργατικού Κέντρου που εστιάζει στην ομαλή λειτουργία του Ορυχείου, την κατοχύρωση των εργαζομένων αλλά και στην δημιουργία νέων προοπτικών.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα αναζητηθεί λύση σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ανάμεσα στο Υπουργείο, τη ΔΕΗ και την Εταιρεία.
Για οτιδήποτε νεότερο, το ΕΚΝΚ θα επανέλθει με σχετική ανακοίνωση.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα