Τοπικά Νέα

Παρουσίαση του 9ου Rally Greece Offroad του Άργους Ορεστικού (video)

H επίσημη παρουσίαση του 9ου Rally Greece Offroad που θα διεξαχθεί στο Άργος Ορεστικό (26-29 Μαΐου 2022), έγινε την Τρίτη 29 Μαρτίου, στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα. To 9o Rally Greece Offroad προσμετρά στο “CROSS COUNTRY BAJAS EUROPEAN CUP” της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου – FIA και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα “CROSS COUNTRY RALLY”Το συνολικό μήκος διαδρομών είναι 930χλμ, με 590χλμ να είναι Ειδικές Διαδρομές που θα καθορίσουν και το νικητή. Φέτος αναμένονται συμμετοχές από Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Τουρκία, Ισραήλ και Κύπρο.

Στην επίσημη παρουσίαση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), ο βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, εκπρόσωποι των Χορηγών του αγώνα και του Ειδικού Τύπου.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης στην ομιλία του, τόνισε πως η Ελλάδα για ακόμη μία φορά θα γίνει το επίκεντρο της παγκόσμιας μηχανοκίνητης κοινότητας. Αναφέρθηκε στα οφέλη που έχει ο Μηχανοκίνητος Αθλητισμός και στη σημασία  του αθλητικού τουρισμού για τη χώρα μας και συμπλήρωσε πως, μαζί με το EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2021, έχουμε μπροστά μας μία ακόμη διεθνή εκδήλωση που θα φέρει εκ νέου δημοφιλία και προβολή στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, στην ομιλία του υπογράμμισε πως, η φετινή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί με την σφραγίδα της FIA, ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας μας.
«Εάν δύο χρόνια πριν κάποιος σκεφτόταν, ότι η διοργάνωση αυτή θα ερχόταν στο Άργος Ορεστικό και θα έπαιρνε εκεί την υπογραφή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, θα δυσκολευόταν να το πιστέψει. Εμείς όμως το πιστέψαμε. Αποδεχθήκαμε την πρόταση των συνδιοργανωτών, το στοίχημα ουσιαστικά, δεσμευτήκαμε και το κάναμε πράξη», τόνισε ο κ. Κεπαπτσόγλου μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας πως, χάρη στην απόλυτη και αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τέθηκαν τα θεμέλια για μια νέα προοπτική στο Άργος Ορεστικό, την Καστοριά και τη Δυτική Μακεδονία.

ΕΡΤ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα