Κοζάνη Τοπικά Νέα

Πτολεμαΐδα: Ξεκίνησε η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ξεκίνησε η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Πτολεμαΐδας, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για τους μαθητές και όσους επιθυμούν να περιηγηθούν στους χώρους του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Εορδαίας, έπειτα από πολλές προσπάθειες και αναβολές λόγω πανδημίας, και αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού, επισκευής, συντήρησης, αποκατάστασης και καλλωπισμού, αξιοποιήθηκε μία υποδομή του Δήμου Εορδαίας, που στοχεύει κυρίως στην απόκτηση κυκλοφοριακής αγωγής και συνείδησης.

Ο Δήμος Εορδαίας, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, θέλει οι πολίτες και ιδιαίτερα οι μαθητές να μπορούν να είναι σε θέση να κινούνται ανεξάρτητα και με ασφάλεια ως πεζοί, αλλά και ως ποδηλάτες στους δρόμους της πόλης. Για όλη τη διάρκεια του έτους, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα λειτουργεί τις καθημερινές για την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των μαθητών των σχολικών μονάδων, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή (από τις 10:00 έως τις 20:00) θα είναι ανοικτό και προσβάσιμο για όλους τους πολίτες, με την  πεποίθηση ότι η εκμάθηση των κανόνων κυκλοφορίας και ο σεβασμός στο δικαίωμα της ελεύθερης και ασφαλούς μετακίνησης στην πόλη είναι επένδυση ποιότητας στη ζωή όλων μας. Η εκπαίδευση των μαθητών θα γίνεται από πιστοποιημένο εκπαιδευτή της Δημοτικής Αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, στην πρώτη τους επίσκεψη οι μαθητές θα ενημερώνονται για τις βασικές αρχές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε ένα ανοιχτό διαμορφωμένο αμφιθέατρο και στη δεύτερη επίσκεψή τους θα γίνεται προσομοίωση σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας με ηλεκτροκίνητα οχήματα, ποδήλατα και τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Παράλληλα σε όλους τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα διανεμηθεί έντυπο υλικό με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα