Κοζάνη Τοπικά Νέα

Σε πλήρη λειτουργία και ο νέος ψηφιακός αξονικός τομογράφος του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης

Σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί τις τελευταίες ημέρες ο νέος ψηφιακός αξονικός τομογράφος τον οποίο παρέλαβε το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, με τους ειδικούς του Δημόκριτου να ανάβουν το πράσινο φως, μετά τους απαραίτητους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν.

Η εκπαίδευση του προσωπικού συνεχίζεται κανονικά με πραγματικά περιστατικά και το 80% αυτών να εξυπηρετούνται στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, ενώ μόλις το 20% αυτών παραπέμπονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

Ο νέος αξονικός τομογράφος εξυπηρετεί όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού και μόνο έκτακτες περιπτώσεις πηγαίνουν στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων στο Μαμάτσειο, αυτή η «εξάρτηση» θα πάψει να υπάρχει τις επόμενες 10-15 ημέρες, όταν το νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα θα καλύπτει και τα εξωτερικά περιστατικά με παραπεμπτικά από ιδιώτες γιατρούς.

Στην πλήρη λειτουργία του ο νέος αξονικός τομογράφος προβλέπεται πως θα καλύπτει 900 περιστατικά το μήνα, ενώ να σημειωθεί πως ο αξονικός μαστογράφος λειτουργεί από την 1η ημέρα εγκατάστασής του εντοπίζοντας μάλιστα περιστατικά που με τον παλιό μαστογράφο δεν θα είχαν εντοπιστεί.

Αυτές τις ημέρες στο Μαμάτσειο φτάνει και ο νέος υπερηχοτομογράφος συμπληρώνοντας έτσι τον νέο υπερσύγχρονο εξοπλισμό ύψους 810.000 ευρώ τον οποίο προμηθεύτηκε το Νοσοκομείο της Κοζάνης.

 

Ζήσης Πιτσιάβας
Πηγή: e-ptolemeos.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα