Κοζάνη Τοπικά Νέα

Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης: Τούρκικα των καιρών καμώματα «Η Αγιά Σοφιά» ξανά τζαμί

Οι Έλληνες διαχρονικά αριστουργήματα τέχνης κατασκευάσαμε για τα λατρεύματά μας. Από τη γη μας πέρασαν κατά καιρούς κατακτητές διάφοροι. Όλοι σεβάστηκαν τα Ιερά της λατρείας μας πλην ενός. Αυτοί είναι οι Τουρκομογγόλοι Οθωμανοί. Παρ’ όλο που τα τελευταία εκατό χρόνια προσπάθησαν να δείξουν ένα πολιτισμένο και δημοκρατικό προσωπείο, την κρίσιμη στιγμή τον επίπλαστο μανδύα του πολιτισμένου αποτίναξαν καταδεικνύοντας ότι, ούτε ιερό ούτε όσιο έχουν και ούτε τα ιερά και τα όσια αυτών που υπέταξαν σέβονται.

Σε μια ύστατη προσπάθεια αναβίωσης εικόνων της παλαιάς αίγλης, προκαλούν, όλο τον πολιτισμένο κόσμο με τα καμώματά τους.

Η δική τους ηγεσία, παλαιότερα, το σύμβολο της Ορθοδοξίας που φέρει το όνομα «Αγιά Σοφιά» σε μουσείο, ως κτήμα παγκόσμιας κληρονομιάς ανέδειξε του πολιτισμένου κόσμου, τους πολιτισμένους και αυτοί ποιούντες.

Και τώρα που οι μάσκες έπεσαν, αποδεικνύεται περίτρανα το του θυμόσοφου λαού μας γνωμικό «ο λύκος μαλλί αλλάζει, γνώμη δεν αλλάζει ποτέ».

Ο ηγετίσκος τους, ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων, σήμερα σε μικρότητες περιέπεσε, για να μας επισημάνει ότι υπάρχει, το σύμβολο της Ορθοδοξίας, σε τέμενος του Ισλάμ μετατρέπεται, πάλι.

Ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι λυπούμαστε για την Τούρκικη τακτική που εμπαίζει όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Ως Χριστιανοί όμως καταθέτουμε, « ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕ ΣΕ ΕΡNΤΟΓΑΝ» που στο Ναό μας ενώπιον του Κυρίου Ιησού Χριστού και Θεού μας, μετά από εμάς κάνεις και εσύ τους τεμενάδες σου, προς τον Θεό μας.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα