Κοζάνη Τοπικά Νέα

Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου 2019: Το χρυσάφι της Κοζάνης


Φωτογραφία: Αγγελος Γιωτόπουλος

Πάνω από 150 αγρότες συνεργάζονται με την εταιρεία και νέοι άνθρωποι επέστρεψαν στα πατρογονικά τους προκειμένου να στραφούν ξανά στην καλλιέργεια που έθρεψε τόσες γενιές. Η ετήσια παραγωγή φτάνει τους 1.500 τόνους σε φακές, ρεβίθια, φασόλια και φάβα από κάθε γωνιά της Μακεδονίας, ενώ γίνονται και εξαγωγές σε απαιτητικές αγορές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, ο Καναδάς και η Ιαπωνία.

 

Πηγη

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα