HighlightsΚοζάνηΤοπικά Νέα

Σήμερα φοράμε διαφορετικές κάλτσες… Η Συμπλεύση Κοζάνης μας θυμίζει πόσο όμορφη είναι η διαφορετικότητα

Κοίτα τις κάλτσες σου… Αν είναι 
διαφορετικές, στέλνεις το πιο 
όμορφο μήνυμα!

Κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, ο κόσμος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, μια ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση, την αποδοχή και τον σεβασμό προς τα άτομα με Σύνδρομο Down. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία: συμβολίζει την τρισωμία του 21ου χρωμοσώματος, το επιπλέον δηλαδή χρωμόσωμα που χαρακτηρίζει το σύνδρομο.

Μια από τις πιο όμορφες και συμβολικές δράσεις αυτής της ημέρας είναι η καμπάνια με τις διαφορετικές κάλτσες. Αν κοιτάξει κανείς το σχήμα των χρωμοσωμάτων κάτω από το μικροσκόπιο, θα παρατηρήσει ότι μοιάζουν με… μικρές κάλτσες! Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να φορούν οι άνθρωποι ανόμοιες, πολύχρωμες κάλτσες, ως ένα χαρούμενο μήνυμα ότι η διαφορετικότητα είναι κάτι που αξίζει να αγκαλιάζουμε και να γιορτάζουμε.

Στο πνεύμα αυτής της παγκόσμιας δράσης, μια όμορφη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε και στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ “Σύμπλευση Κοζάνης”. Οι εργαζόμενοι της δομής φόρεσαν διαφορετικές κάλτσες, στέλνοντας ένα συμβολικό μήνυμα αποδοχής, ευαισθητοποίησης και αγάπης προς τα άτομα με Σύνδρομο Down.

Μέσα από μικρές αλλά ουσιαστικές πράξεις, όπως αυτή, θυμόμαστε ότι η κοινωνία γίνεται πιο όμορφη όταν χωράει όλους. Η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι που πρέπει να μας χωρίζει, αλλά κάτι που μας κάνει μοναδικούς και μας ενώνει.

Γιατί τελικά, ένα ζευγάρι διαφορετικές κάλτσες μπορεί να γίνει η αφορμή για ένα μεγάλο μήνυμα: όλοι οι άνθρωποι αξίζουν ίσες ευκαιρίες, σεβασμό και συμπερίληψη.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα