HighlightsΓενικά

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η κηδεία της 41χρονης από την Καστοριά

Προχθές το απόγευμα, σε άκρως φορτισμένο και δραματικό κλίμα έγινε η κηδεία της 41χρονης γυναίκας από το χωρίο Γάβρος της Καστοριάς, η οποία έχασε την ζωή της από τον κορονοϊό. Η άτυχη γυναίκα είχε άσθμα και σύμφωνα με τα όσα λέγονται είχε λάβει οδηγίες από τον ΕΟΔΥ να παραμείνει σπίτι της. Οι συγγενείς της κάλεσαν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ το ΕΚΑΒ αλλά όταν εκείνο έφτασε ήταν πια αργά. Η σορός της παρέμεινε επί 4 ημέρες στο νοσοκομείο της Καστοριάς μέχρι να σταλούν οι απαντήσεις του τεστ για τον κορονοϊό από το ΑΧΕΠΑ.

Στιγμιότυπο από την κηδεία του πρώτου νεκρού από κορονοϊό στην Ελλάδα. Τα ίδια αυστηρά μέτρα ασφαλείας τηρήθηκαν και στην κηδεία της άτυχης 41χρονης

Όπως μας είπε σε ένα πολύ έντονα φορτισμένο κλίμα, ο Γιώργος Kαρακατσάνης, ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών που ανέλαβε την κηδεία της άτυχης γυναίκας, από τη στιγμή που δόθηκε η εντολή να φύγει η σορός της από το νοσοκομείο, όλα (γραφειοκρατικά ζητήματα, προετοιμασία κ.τ.λ) έγιναν σε χρόνο….μηδέν. Στην κηδεία παρευρέθηκαν μόνο ο σύζυγός της, η μητέρα της κι οι αδελφές της και το κλίμα ήταν άκρως δραματικό.

«Δεν ήθελα χρήματα, δεν δέχθηκα καθόλου χρήματα. Για την δική μου ψυχή πάνω από όλα το έκανα, όχι για την οικογένειά της.

Πως να αντέξεις αυτό το άδικο που συμβαίνει στην Καστοριά; Ο παππάς την έψελνε από 6 μέτρα απόσταση και φορώντας διπλή μάσκα, στην εκκλησία δεν πήγαμε καν. Είναι η δεύτερη κηδεία που έκανα σε άνθρωπο που έφυγε από κορονοϊό. Δεν θέλω να δουλεύω αυτή την περίοδο, αχρείαστος να μαι», κατέληξε ο ίδιος συντετριμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από σήμερα το μεσημέρι έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό της 41χρονης στην Καστοριά. Ελέγχονται οι κλήσεις στον ΕΟΔΥ και τι οδηγίες δόθηκαν, άν υπήρξε επικοινωνία με γιατρό και εάν εκτός από χρόνια άσθμα είχε και άλλα προβλήματα υγείας.

 

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα