Γενικά

16ος νεκρός από τις φονικές πλημμύρες

Ακόμη ένας νεκρός ανασύρθηκε στο Πήλιο από την φονική κακοκαιρία Daniel.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, νεκρός βρέθηκε άνδρας μέσα σε αυτοκίνητο στο Πήλιο.

Βιβλική καταστροφή στο Πήλιο

Το «κατακλυσμιαίο φαινόμενο» της κακοκαιρίας Daniel που έπληξε τη Θεσσαλία «διέλυσε» και το Πήλιο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στη Ζαγορά Πηλίου έπεσαν 800 τόνοι νερού ανά στρέμμα, δηλαδή πρόκειται για το νερό που πέφτει στην Αθήνα σε διάστημα δύο χρόνων.

Ο κεντρικός δρόμος από τη Ζαγορά προς τα Χάνια (και προς τον Β΄΄ολο) είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένος και είναι φανερό ότι απαιτείται πολύς χρόνος για την αποκατάσταση του, παρά τις κατά καιρούς απόπειρες βελτιωτικών έργων.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό, αυτή είναι πραγματικά απελπιστική. Το χωριό της Ζαγοράς «πνίγηκε» από τους τόνους νερού και όλα αυτά σε μία εξαιρετικά κακή χρονικά στιγμή, καθώς είναι η εποχή της συγκομιδής των μήλων, με τους ανθρώπους του τόπου να βλέπουν τις μηλιές τους, τον κόπο τους, τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Οι δρόμοι που έχουν καταστραφεί δεν αφορούν μόνο τους «συμβατικούς», αλλά και τους αγροτικούς δρόμους, δείγμα του ότι το χωριό είναι αποκλεισμένο στο 100%, και πρόκειται για μία δυσάρεστη εξέλιξη η οποία δεν αφορά μόνο τη Ζαγορά, αλλά και αρκετά ακόμα χωριά του Πηλίου.

«Βομβαρδισμένος» ο δρόμος από τη Ζαγορά έως το Καράβωμα στο Πήλιο, χωριά έχουν αποκλειστεί

Η Ζαγορά Πηλίου δέχθηκε ασύλληπτες ποσότητες νερού λόγω της κακοκαιρίας Daniel και τα προβλήματα που έχουν προκλήθει είναι αδιανόητα. Αποκλεισμένο το χωριό.

Ασύλληπτες εικόνες από τον δρόμο Ζαγοράς έως Καράβωμα ανεβάζουν χρήστες στα social media, στις οποίες αποτυπώνεται η βιβλική καταστροφή που έχει υποστεί και ο δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που συνεχίζονται στην περιοχή.

Η περιοχή είναι πλήρως αποκομμένη, καθώς η διέλευση οδικώς είναι ανέφικτη, κάτι που συμβαίνει και με άλλα χωριά στο Πήλιο.

Σε απόγνωση κάτοικοι και αγρότες

Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι της Ζαγοράς λόγω των μεγάλων καταστροφών που έχουν υποστεί από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Κάτοικοι, επιχειρηματίες, αλλά και αγρότες της περιοχής προσπαθούν με κάθε μέσο να σώσουν τις περιουσίες τους και τις καλλιέργειές τους.

Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς αναφέρει ότι πρόκειται για σοκαριστική εικόνα στην περιοχή, ενώ αναφέρθηκε και στις χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή.

Τεράστιες οι ζημιές λίγο πριν την συγκομιδή των μήλων, σχεδόν δύο 24ωρα χωρίς ρεύμα και σήμα για τηλέφωνο είχε μείνει το χωριό.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Μεγάλες είναι οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου μετά το πέρας της κακοκαιρίας Daniel. Οι κεντρικοί και οι αγροτικοί δρόμοι είναι διαλυμένοι, επίσης οι καλλιέργειες μήλων, καστάνων και ελιών έχουν υποστεί τεράστια ζημιά.

Η εικόνα που επικρατεί στις καλλιέργειες είναι σοκαριστική, δέντρα έχουν παρασυρθεί, τα μήλα έχουν πέσει εξαιτίας του ανέμου και υπάρχει και φθορά λόγω του χαλαζιού που έπεφτε κατά τόπους. Οι καστανιές έχουν και αυτές μεγάλες ζημιές λόγω των έντονων ανέμων.

Οι δρόμοι είναι κλειστοί για τα χωράφια αλλά και μέσα στο χωριό επικρατεί παρόμοια εικόνα.

Οι αγρότες την ώρα της καταιγίδας με τις τσάπες πάλευαν να ανοίξουν αυλάκια για να σώσουν τα σπίτια τους γιατί δεν υπάρχει αντιπλημμυρική θωράκιση και τα νερά τρέχαν ανεξέλεγκτα.

Δήμος, περιφέρεια και κυβερνήσεις έχουν μεγάλη ευθύνη.

Σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα δεν υπήρχε ρεύμα στην Ζαγορά αλλά ούτε και σήμα για το τηλέφωνο.

Το επιτελικό κράτος μας έπνιξε.

Αποκατάσταση ζημιών, έργα και αποζημιώσεις εδώ και τώρα!!!».

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα