Γενικά

190 τα κρούσματα στην Ελλάδα- 11 ορφανά- Δείτε τα νέα μέτρα!!

 

Στα 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα 47 νοσηλεύονται – 5 διασωληνωμένοι!

Κλείνουν μπαρ, καφετέριες, καταστήματα εστίασης πλην delivery – αρχαιολογικοί χωροι, κεντρα αισθητικής

Παραμένουν ανοιχτά καταστήματα τροφίμων – σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία- φούρνοι χωρίς τραπεζοκαθισματα, φαρμακεία, ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας

 

Συγκεκριμένα

αποφασίστηκε η συνεχής λειτουργία των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, κλείνουν άμεσα για 15 ήμερες τα εμπορικά κέντρα, όλες οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα μπαρ.

Η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων για 15 ημέρες ισχύει επίσης για τα κομμωτήριακουρεία, οίκους ανοχήςκέντρα αισθητικής, ενώ θα ανακοινωθεί και η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων τυχερών παιχνιδιών, τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν διαδικτυακά.

Κλειστά θα παραμείνουν ακόμη βιβλιοθήκες και πολιτιστικά κέντρα.

Κλείνουν επίσης τα θεματικά πάρκα με εξαίρεση τους ζωολογικούς και τους βοτανικούς κήπους.

Από την προηγούμενη ημέρα είχε ήδη αποφαστστεί η αναστολή της λειτουργίας για 15 ημέρες των παιδότοπων, των γυμναστηρίων, των θεάτρων, των χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και των κέντρων διασκέδασης.

Στο πλαίσιο των μέτρων κλειστά για διάστημα δύο εβδομάδων θα παραμένουν και τα δικαστήρια, ενώ προσωρινό «στοπ» μπαίνει και στους πλειστηριασμούς. Από την αναστολή, για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας από τον κορωνοϊό, εξαιρούνται οι αυτόφορες διαδικασίες σε βαθμό πλημμελήματος, αλλά η εκδίκαση κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορουμένους, των οποίων συμπληρώνεται κατά περίπτωση το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης. Επισημαίνεται επίσης, πως εξαιρούνται της αναστολές δικαστικές υποθέσεις (πλημμελήματα και κακουργήματα) που ο χρόνος παραγραφής τους συμπληρώνεται εντός της περιόδου αυτής.

Ποια καταστήματα παραμένουν ανοικτά

Ανοικτά παραμένουν τα καταστήματα που αφορούν στην αλυσίδα τροφοδοσίας, τα ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα, τα βενζινάδικα, τα καταστήματα λιανεμπορίου, ενώ στο χώρο της εστίασης εξακολουθούν να λειτουργούν τα καταστήματα που κάνουν διανομή κατ’ οίκον (delivery). Τα καταστήματα take away συνεχίζουν επίσης να λειτουργούν, με την προϋπόθεση ότι η ουρά των πελατών δεν θα ξεπερνάει τα πέντε άτομα.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα