Κοζάνη Τοπικά Νέα

1η Συνάντηση για την προώθηση του μοντέλου της Έξυπνης Πόλης.

1η Συνάντηση Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο την εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδιασμού για την προώθηση του μοντέλου της Έξυπνης Πόλης.
Το βράδυ της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου υπό τον Δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα η πρώτη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο την εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδιασμού για την προώθηση του μοντέλου της Έξυπνης Πόλης και τη δυναμική είσοδο του Δήμου στην ψηφιακή εποχή.
Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας, της Δευτεροβάθμιας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του ΤΕΕ των στελεχών της μηχανοργάνωσης του Δήμου Κοζάνης, συζητήθηκαν ζητήματα και προτάσεις που αφορούν την πορεία του Δήμου στην ψηφιακή εποχή σε σύζευξη με τις τεχνολογίες πληροφορικής.
Ο κ. Μαλούτας δήλωσε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να αξιοποιήσει την παρουσία του ΠΔΜ και τεχνογνωσία που υπάρχει στην περιοχή προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία υφιστάμενων δομών αλλά και για τη δημιουργία νέων δικτύων παροχής υπηρεσιών με χρήση του διαδικτύου, με απώτερο στόχο την διευκόλυνση του δημότη σε ζητήματα καθημερινότητας και την καλύτερη εξυπηρέτηση αναγκών του (μετακινήσεις, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, επικοινωνία με υπηρεσίες του Δήμου κλπ).
Οι άξονες στους οποίους θα αναπτυχθεί ο σχεδιασμός είναι :
• Η αναβάθμιση της εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας του δήμου
• Η παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους πολίτες
• Ο εφοδιασμός των πολιτών με αυξημένες ψηφιακές δεξιότητες
• Οι πρωτοβουλίες στον τομέα της ρομποτικής και των ψηφιακών εφαρμογών που προβάλλουν και αναβαθμίζουν την εικόνα της πόλης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα