Κοζάνη Τοπικά Νέα

1st Balkan Clean Energy Transition Fair and Conference 19-22 Σεπτεμβρίου, στην Κοζάνη

Η διεξαγωγή του 1ου Βαλκανικού Συνεδρίου για την Μετάβαση στην Καθαρή Ενέργεια, το χρονικό διάστημα 19 έως 22 Σεπτεμβρίου 2019, ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Αυγούστου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κοζάνης.

Το συνέδριο -που θα υλοποιηθεί παράλληλα με τετραήμερη έκθεση στην οποία θα παρουσιαστούν νέες και υφιστάμενες τεχνολογικές ενεργειακές λύσεις- αναμένεται να αποτελέσει την αρχή για τον Θεσμό της Βαλκανικής Μετάβασης στην Καθαρή Ενέργεια.

Την διοργάνωση του συνεδρίου έχουν αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Επιμελητήριο Κοζάνης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κοζάνης, το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας (ANKO) και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Θα τελέσει, επίσης, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC) και θα έχει την υποστήριξη του Συστήματος Πληροφοριών για τις Έξυπνες Πόλεις της Ε.Ε. (SCIS).

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Νίκος Σαρρής, «Ο τομέας της ενέργειας αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Θέλουμε η περιοχή να παραμείνει το ενεργειακό κέντρο της χώρας και κάνουμε προσπάθειες η Δυτική Μακεδονία να συνεχίσει να αποτελεί ενεργειακό κόμβο τόσο για ολόκληρη την χώρα όσο και για τα Βαλκάνια».

Με τη σειρά του ο Διαχειριστής του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, Νίκος Ντάβος, υπογράμμμισε πως «Ήδη η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται σε στάδιο μετάβασης από το καθεστώς του λιγνίτη σε μία μεταλιγνιτική εποχή. Αυτό κάνει επιτακτική την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες προς μία δίκαιη και βέλτιστη για την περιοχή μετάβαση. Όλο αυτό μας δημιούργησε την ανάγκη να δημιουργήσουμε μία εκδήλωση για την μετάβαση των Βαλκανίων στην καθαρή ενέργεια. Μία εκδήλωση που θέλουμε να γίνει θεσμός και να στηρίξει έμπρακτα και να δώσει κατευθυντήριες γραμμές για το πώς αυτή η μετάβαση μπορεί να γίνει με τον βέλτιστο τρόπο».

 

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν νέες διεθνείς πρωτοβουλίες, προκλήσεις και λύσεις σε θέματα Καθαρής Ενέργειας, όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η εξοικονόμηση ενέργειας, οι έξυπνες πόλεις, η κυκλική οικονομία, η κινητικότητα, η διακυβέρνηση, η εμπλοκή των πολιτών και όλα εκείνα τα μέσα που θα οδηγήσουν την περιοχή των Βαλκανίων στην ανθρακική μετάβαση.

 

Δείτε τα βίντεο

Νίκος Σαρρής, πρόεδρος Επιμελητηρίου Κοζάνης

https://www.youtube.com/watch?v=Aq94WPLqSUw

Νίκος Ντάβος, διαχειριστής Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας

https://www.youtube.com/watch?v=6HlC74yW1bE

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα