Γενικά

25 Οκτωβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιοσύνης και Δικηγόρων

  • Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιοσύνης (European Day Justice) καθιερώθηκε το 2003 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιοσύνης (European Day of Justice) καθιερώθηκε το 2003 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στόχος των ποικίλων εκδηλώσεων που διοργανώνονται (ομιλίες, εικονικές δίκες κλπ) είναι να φέρει πιο κοντά τους ευρωπαίους πολίτες με τη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης και να τους πληροφορήσει για τα δικαιώματά τους.

  • Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικηγόρων καθιερώθηκε το 2014 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου , με πρωτοβουλία του Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE).

Στόχος του εορτασμού είναι να τονισθούν οι κοινές αξίες που συνδέουν τους ευρωπαίους δικηγόρους, αλλά και ο κρίσιμος ρόλος που διαδραματίζουν ως υπερασπιστές του δικαίου και εγγυητές της πρόσβασης των πολιτών στη Δικαιοσύνη.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα