LifestyleΓυναίκα

3+2 βήματα skincare για το καλοκαίρι από την Efi D. !!

Αγαπημένοι και αγαπημένες μου γεια σας,

Πριν 2 χρόνια, είχαμε μιλήσει πρώτη φορά για skincare και συγκεκριμένα για τα βήματα μιας ρουτίνας, όπως η δική μου. Σας είχα πει πως τότε χρησιμοποιούσα δύο σαπούνια, ενίοτε δύο τόνερ κ.ο.κ.
Παρόλα αυτά, ΔΕΝ χρειάζονται όλοι τόσα προϊόντα και κυρίως τόσα βήματα. Ειδικά τώρα, που είμαστε μέσα στο καλοκαίρι, η επιδερμίδα μας θέλει λίγα και καλά βήματα. Πετάξτε λοιπόν το σέρουμ στην άκρη και ελάτε να μιλήσουμε για τα 3+2 βήματα στην περιποίηση του προσώπου.
Ας αρχίσουμε με τα 3 βασικά βήματα. Τι πρέπει να κάνουμε σε καθημερινή βάση έτσι ώστε να έχουμε καθαρό και περιποιημένο πρόσωπο; Τρία απλά πράγματα:
1. Καθαρισμός
2. Τόνωση
3. Ενυδάτωση

Το καλοκαίρι ξεχάστε τα σέρουμ και τις βαριές κρέμες. Χρειαζόμαστε προϊόντα με λίγο πιο ελαφριά σύνθεση. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για απολέπιση και μάσκες, διότι αυτό έτσι κι αλλιώς πρέπει να γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα, πάντα με βάση τις εκάστοτε ανάγκες του δέρματός μας.

Τα 2 επιπρόσθετα βήματα περιλαμβάνουν:
1. Ντεμακιγιάζ (εννοείται μόνο στην περίπτωση που έχετε βαφτεί)
2. Αντιηλιακή προστασία (χειμώνα-καλοκαίρι αλλά ειδικά το καλοκαίρι)
Σε περίπτωση που το foundation σας σας προσφέρει αρκετή αντιηλιακή προστασία, μπορείτε να παραλείψετε το 2ο βήμα.
Παρακάτω θα σας μιλήσω για κάποια προϊόντα τα οποία εγώ προτείνω για λιπαρές και αντίστοιχα για ξηρές επιδερμίδες.

1. Καθαρισμός

Ο αφρός καθαρισμού της Apivita με ελιά και λεβάντα είναι κατάλληλος για καθημερινή χρήση, για πρόσωπο και μάτια.
Περιέχει 92% φυσικά συστατικά και αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάζ. Το συστήνω τόσο σε λιπαρές, όσο και σε ξηρές επιδερμίδες.
Καθαρίζει αποτελεσματικά, χωρίς να αφυδατώνει και να ερεθίζει την επιδερμίδα. Περιέχει πράσινο τσάι το οποίο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες με σημαντική αντιοξειδωτική δράση ενώ έχει αντισηπτικές, αντιερεθιστικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Η ελιά θρέφει το δέρμα, ενώ η λεβάντα έχει καταπραϋντικές ιδιότητες. Επιπλέον περιέχει πρόπολη, η οποία έχει επίσης ήπια αντισηπτική δράση και αντιοξειδωτική προστασία.
Παρόλα αυτά εάν έχετε μεγάλο θέμα με λιπαρότητα, θα σας σύστηνα περισσότερο το Effaclar Gel της La Roche Posay, το οποίο εξισορροπεί τη λιπαρότητα και δρα ακόμη πιο στοχευμένα.
To βρίσκουμε στα φαρμακεία και στα Hondos Center.

2. Τόνωση


To Glow Tonic από Pixi είναι μία εξαιρετική επιλογή, τόσο για λιπαρές, όσο και για ξηρές επιδερμίδες. Περιέχει 5% γλυκολικό οξύ το οποίο το κάνει ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες, αφού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αποτρέπει το φράξιμο των πόρων και προσφέρει ελαφριά απολέπιση.
Δεν περιέχει αλκοόλ, όπως κάποια τόνερ, το οποίο το κάνει ιδανικό και για ξηρές επιδερμίδες. Περιέχει αλόη, η οποία καταπραΰνει και ενυδατώνει, καθώς και chestnut oil(έλαιο καστανιάς), το οποίο αυξάνει τη ροή του αίματος και προσδίδει μια φυσική φρεσκάδα και δροσιά στο δέρμα.
Το βρίσκουμε στα Sephora.

3. Ενυδάτωση


Το καλοκαίρι ψάχνω υφές οι οποίες θα αφήνουν μία φρεσκάδα και γιατί όχι, μια δροσιστική αίσθηση στο δέρμα μου. Φέτος το καλοκαίρι επέλεξα να δοκιμάσω την Ginzing της εταιρίας Origins η οποία με άφησε άφωνη.
Έχει υφή gel, απορροφάται αμέσως από το δέρμα και αφήνει μία υπέροχη αίσθηση φρεσκάδας. Περιέχει ευεργετική καφεΐνη, η οποία ενυδατώνει, χαρίζει λάμψη και αναπληρώνει τη φωτεινότητα. Είναι ελαφριά, oil-free, προσφέρει θρέψη και ενισχύει την ασπίδα προστασίας της φυσικής υγρασίας της επιδερμίδας.
Είναι ιδανική για όλους τους τύπους επιδερμίδας και τη βρίσκουμε στα Sephora.

Τέλος, στο κομμάτι της ενυδάτωσης μπορεί να προστεθεί και η ενυδατική κρέμα ματιών, αναλόγως τις ανάγκες του καθενός.

Όσον αφορά τα 2 βήματα του ντεμακιγιάζ και της αντιηλιακής, τα πράγματα είναι ακόμη πιο απλά. Αρχικά, υπάρχουν πάρα πολλές αντιηλιακές στο εμπόριο, πάντα βάση στις ανάγκες κάθε ατόμου, αλλά και βάση στον τύπο δέρματος. Εγώ αγαπώ ιδιαίτερα από Shiseido, την Ultra Sun Protecting Lotion Plus με δείκτη προστασίας 50+.

Τέλος, για το κομμάτι του ντεμακιγιάζ σας προτείνω το Micellar Cleansing Water της Garnier με το ροζ καπάκι. Αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάς, δεν ερεθίζει τα μάτια, είναι άκρως οικονομικό και έρχεται σε ποσότητα 400ml.
Δεν αφαιρεί το αδιάβροχο μακιγιάζ, μη μπερδευτείτε, δεν περιέχει λαδάκι, είναι απλό νεράκι καθαρισμού. Δε χρειάζεται ξέβγαλμα και ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και στις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Αυτά ήταν τα 3+2 βήματα skincare που χρειάζεστε κατά τη γνώμη μου, είτε έχετε λιπαρή, κανονική, ξηρή, είτε μικτή επιδερμίδα.
Αυτά λοιπόν από μένα για σήμερα. Μείνετε συντονισμένοι και ακολουθήστε το blog για να σας έρχεται ειδοποίηση για κάθε νέο post.
Μέχρι την επόμενη φορά, να είστε καλά σας φιλώ :*

Για τα υπόλοιπα άρθρα της Εφης επισκεφτείτε το blog της: https://efids1.wordpress.com/

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα