LifestyleTips

4 απλοί τρόποι να σταματήσετε να σκέφτεστε πολύ και να αδειάσετε το μυαλό σας

Υπεραναλύετε τα πάντα; Ψάχνετε απεγνωσμένα τρόπους να αδειάσετε το μυαλό σας; Δεν είστε μόνοι.

Η έντονη καθημερινότητα, η οικονομική αβεβαιότητα, τα προβλήματα – μικρά και μεγάλα – γεμίζουν με στρες τη ζωή μας. Είναι ανάγκη να το διαχειριστούμε αυτό. Χρειάζεται να σταματήσουμε το overthinking και να απολαύσουμε τις μικρές στιγμές της ζωής λίγο περισσότερο.

Παρακάτω, θα βρείτε 4 απλούς τρόπους να το πετύχετε.

Μιλήστε

Συζητώντας για τα προβλήματά μας, θα νιώσουμε πανάλαφροι. Αν εκφράζουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, θα καταλάβουμε ότι τελικά, ίσως και να είναι διαχειρίσιμα. Κρατώντας τα πάντα μέσα μας, απλώς τα γιγαντώνουμε και αισθανόμαστε ένα αβάσταχτο βάρος. Ας το μοιραστούμε, λοιπόν.

Γυμναστείτε

Λίγη – ή και περισσότερη – γυμναστική αρκεί για να απασχολήσει το μυαλό μας. Η προσοχή μας θα στραφεί στην άσκηση και οι σκέψεις για τα προβλήματα θα πάψουν να μας κυριεύουν. Οι ενδορφίνες, παράλληλα, θα μας φτιάξουν τη διάθεση.

Οργανώστε τον χώρο σας

Το overthinking μας κάνει ακατάστατους κι αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει. Καθένας μας είναι διαφορετικός και έχει τη δική του ερμηνεία της τακτοποίησης, όμως οι βασικές αρχές είναι κοινές. Καθημερινά, μπορούμε να αφιερώνουμε 5-15 λεπτά στην οργάνωση του χώρου μας, τόσο για να στρέψουμε σ’ αυτόν την προσοχή μας, όσο και για να απολαύσουμε την αίσθηση που ακολουθεί.

Ακούστε μουσική

Ένας ακόμη τέλειος τρόπος να σταματήσουμε να υπεραναλύουμε τα πάντα, είναι να βάλουμε το αγαπημένο μας κομμάτι δυνατά και να το τραγουδήσουμε με όλη την ψυχή μας. Η μουσική, άλλωστε, όχι απλώς βελτιώνει τη διάθεσή μας, αλλά μειώνει σημαντικά το στρες.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα