Σουφλέ με κοτόπουλο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ. απλώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο. Προσθέτουμε 200 γρ. ψωμί του τοστ στη βάση του σκεύους και πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας.
- Απλώνουμε 100 γρ. ζαμπόν σε κυβάκια, 350 γρ. ψημένο κοτόπουλο σε φέτες, 1 κ.γ. ρίγανη και 300 γρ. mix τυριών.
- Σε ένα μπολ βάζουμε 3 αβγά μεσαία, 500 γρ. γάλα, ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Περιχύνουμε τα υλικά στο σκεύος και ιδανικά αφήνουμε 30 λεπτά να απορροφηθεί το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Σουβλάκι με γρήγορο γύρο κοτόπουλου
- Σε ένα γουδί βάζουμε 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σπόρους, 1 πρέζα μπούκοβο, ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή, 1 κ.γ. θυμάρι, 1 σκ. σκόρδο και χτυπάμε καλά να λιώσουν.
- Προσθέτουμε 30 γρ. ελαιόλαδο, χυμό από 1 λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε 300 γρ. ψημένο μπούτι κοτόπουλου ψιλοκομμένο σε ένα μπολ, περιχύνουμε με τη μαρινάδα από το γουδί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε 2 πίτες από σουβλάκι σε λαδόκολλες και μοιράζουμε 80γρ. γιαούρτι στραγγιστό, φέτες ντομάτας, φέτες κρεμμυδιού, κόλιανδρο, το κοτόπουλο, τυλίγουμε και σερβίρουμε.
Κροκέτες κοτόπουλου
- Σε ένα μπολ βάζουμε 300 γρ. ψημένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο, 80 γρ. τσένταρ τριμμένο, 120 γρ. τυρί κρέμα, 1 κ.σ. μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Πλάθουμε μπαλάκια 20 γρ. και τα περνάμε από ένα μπολ με αλεύρι, στη συνέχεια από ένα μπολ με 2 αβγά χτυπημένα και στο τέλος από ένα μπολ τριμμένο ψωμί ή φρυγανιά.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις κροκέτες για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα και να ψηθούν καλά.
- Σερβίρουμε με κέτσαπ.
Σαλάτα κοτόπουλου σε φωλιά παρμεζάνας
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι 26 εκ. σε μέτρια φωτιά και απλώνουμε 30 γρ. παρμεζάνας. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να λιώσει.
- Μεταφέρουμε προσεκτικά με μια μαρίζ σε αναποδογυρισμένο μπολ, πιέζουμε απαλά με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά για να πάρει το σχήμα του μπολ και να σταθεροποιηθεί.
- Γεμίζουμε τη φωλιά παρμεζάνας με 100 γρ. ρόκα, 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, 100 γρ. ψημένο κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια και σάλτσα Caesar.
- Σπάμε την παρμεζάνα σε κομμάτια και σερβίρουμε.