LifestyleTips

4 γευστικές ιδέες με κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει

Σουφλέ με κοτόπουλο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ. απλώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο. Προσθέτουμε 200 γρ. ψωμί του τοστ στη βάση του σκεύους και πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας.
  • Απλώνουμε 100 γρ. ζαμπόν σε κυβάκια, 350 γρ. ψημένο κοτόπουλο σε φέτες, 1 κ.γ. ρίγανη και 300 γρ. mix τυριών.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 3 αβγά μεσαία, 500 γρ. γάλα, ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Περιχύνουμε τα υλικά στο σκεύος και ιδανικά αφήνουμε 30 λεπτά να απορροφηθεί το μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Σουβλάκι με γρήγορο γύρο κοτόπουλου

  • Σε ένα γουδί βάζουμε 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σπόρους, 1 πρέζα μπούκοβο, ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή, 1 κ.γ. θυμάρι, 1 σκ. σκόρδο και χτυπάμε καλά να λιώσουν.
  • Προσθέτουμε 30 γρ. ελαιόλαδο, χυμό από 1 λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βάζουμε 300 γρ. ψημένο μπούτι κοτόπουλου ψιλοκομμένο σε ένα μπολ, περιχύνουμε με τη μαρινάδα από το γουδί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε 2 πίτες από σουβλάκι σε λαδόκολλες και μοιράζουμε 80γρ. γιαούρτι στραγγιστό, φέτες ντομάτας, φέτες κρεμμυδιού, κόλιανδρο, το κοτόπουλο, τυλίγουμε και σερβίρουμε.

Κροκέτες κοτόπουλου

  • Σε ένα μπολ βάζουμε 300 γρ. ψημένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο, 80 γρ. τσένταρ τριμμένο, 120 γρ. τυρί κρέμα, 1 κ.σ. μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. δυόσμο και ανακατεύουμε.
  • Πλάθουμε μπαλάκια 20 γρ. και τα περνάμε από ένα μπολ με αλεύρι, στη συνέχεια από ένα μπολ με 2 αβγά χτυπημένα και στο τέλος από ένα μπολ τριμμένο ψωμί ή φρυγανιά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Τηγανίζουμε τις κροκέτες για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα και να ψηθούν καλά.
  • Σερβίρουμε με κέτσαπ.

Σαλάτα κοτόπουλου σε φωλιά παρμεζάνας

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι 26 εκ. σε μέτρια φωτιά και απλώνουμε 30 γρ. παρμεζάνας. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να λιώσει.
  • Μεταφέρουμε προσεκτικά με μια μαρίζ σε αναποδογυρισμένο μπολ, πιέζουμε απαλά με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά για να πάρει το σχήμα του μπολ και να σταθεροποιηθεί.
  • Γεμίζουμε τη φωλιά παρμεζάνας με 100 γρ. ρόκα, 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, 100 γρ. ψημένο κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια και σάλτσα Caesar.
  • Σπάμε την παρμεζάνα σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα