Γενικά

5+1 μικρές συνήθειες των πιο ήρεμων και ευτυχισμένων ανθρώπων

Μικρές συνήθειες που μπορούν να αλλάξουν και τη δική σου ζωή

Σκέψου, πόσο χρόνο ξοδεύεις καθημερινά ανησυχώντας για πράγματα που είναι ανούσια ή που δεν θα συμβούν ποτέ; Πόσο μεγάλο κομμάτι από τη ζωή σου κάνεις πράγματα για να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες των άλλων, εκτός από τις δικές σου;

Όλα αυτά, απλώς σε κάνουν δυστυχισμένο και περισσότερο αγχωμένο. Προφανώς, δεν είναι εύκολο να αλλάξεις συνήθειες και συμπεριφορές από τη μια μέρα στην άλλη. Ωστόσο, μπορείς να υιοθετήσεις κάποια πραγματάκια στη ζωή σου, που θα σε κάνουν λίγο πιο ήρεμο και ευτυχισμένο.

Αυτές, πάντως, είναι οι 6 συνήθειες των πιο ήρεμων ανθρώπων

Αποδέχονται ότι έχουν ανασφάλειες

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αποβάλεις το περιττό άγχος από το να «αγκαλιάσεις» το γεγονός ότι έχεις ανασφάλειες. Όλοι οι άνθρωποι έχουν και δεν γίνεται να είσαι επικριτικός με τον εαυτό σου. Οι ήρεμοι άνθρωποι αποδέχονται τις ανασφάλειές τους, δουλεύουν πάνω στα πράγματα που μπορούν να αλλάξουν και αφήνουν την ιδέα ότι δεν υπάρχει τίποτα λάθος.

Δεν βιάζονται

Οι απλές αλλαγές στην εξωτερική συμπεριφορά έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο πώς αισθάνεσαι για τον εαυτό σου. Οι ήρεμοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν βιάζονται. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν πράγματα, σημαίνει απλώς ότι κινούνται με την ταχύτητα της ζωής. Τα κάνουν όλα με το πάσο τους.

Αποβάλλουν σκέψεις που τους προκαλούν άγχος

Οι σκέψεις καθορίζουν την ενέργεια και τη χαρά σου. Όσο πιο θετικές σκέψεις δημιουργείς στο μυαλό σου, τόσο πιο ήρεμος θα είσαι. Στην αρχή είναι δύσκολο, αλλά αξίζει τον κόπο και έτσι θα έχεις λιγότερο άγχος.

Παραιτούνται από τα «πρέπει»

Οι ήρεμοι άνθρωποι ζουν με βάση μια διαφορετική φιλοσοφία. Αυτή η φιλοσοφία λέει πως ό,τι κι αν αποφασίσουμε να κάνουμε στη ζωή μας, πάντα θα υπάρχουν προκλήσεις, προβλήματα και απογοητεύσεις. Το να ζήσεις, λοιπόν, σύμφωνα με το τι θέλουν οι άλλοι άνθρωποι και όχι με το τι θέλεις εσύ, εκτός από τοξικό, είναι και αγχωτικό. Άφησε πίσω όλα τα «πρέπει».

Κάνουν τους άλλους γύρω τους να ηρεμούν

Ένα μικρό hack για μια ήρεμη και χαρούμενη ζωή: Προσπάθησε να επικεντρωθείς στο να βοηθάς άλλους ανθρώπους και η καθημερινότητά σου θα αλλάξεις προς το καλύτερο. Έτσι, αν θέλεις να αισθάνεσαι πιο ήρεμος, προσπάθησε να βοηθήσεις τους άλλους να αισθάνονται ήρεμοι. Αυτό θα σου επιφέρει μια ψυχική ηρεμία.

Δεν αναζητούν την «άπιαστη» ευτυχία

Υπάρχει διαφορά μεταξύ του να επιδιώκεις αυτό που θέλεις στη ζωή και του να κυνηγάς συνεχώς την «άπιαστη» ευτυχία. Η αναζήτηση της ευτυχίας σημαίνει ότι αυτοαξιολογείς συνεχώς τα συναισθήματά σου στις εμπειρίες που βιώνεις. Το θέμα με τα συναισθήματα είναι ότι αυξομειώνονται με κάθε σκέψη που περνάει από το μυαλό σου. Οπότε, καλό είναι να προσπαθείς να βρίσκεις κάτι θετικό, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές της ζωής, κι έτσι αυτό ίσως δημιουργήσει ό,τι αντιλαμβάνεσαι ως «ευτυχία».

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα