LifestyleTips

6 γευστικές ιδέες με ζύμη για πίτσα- Το πιο λαχταριστό βίντεο που έχετε δει ποτέ σας

Αλήθεια, έχετε φανταστεί ποτέ πόσες διαφορετικές συνταγές μπορείτε να κάνετε με μία ζύμη για πίτσα; Πιστέψτε με, οι δυνατότητες που σας δίνει η συγκεκριμένη πρώτη ύλη είναι πολλές περισσότερες από το να δημιουργήσετε μια απλή πίτσα! Σίγουρα θα την ετοιμάσετε κι αυτή, αλλά στη συνέχεια μπορείτε να φτιάξετε πολλές ακόμα λιχουδιές. Κάποιες από αυτές; Pizza rolls, Πίτσα σουβλάκι, Pizza balls και Pizza sticks!!! Είναι όλα εύκολα, γίνονται μέσα σε μόλις λίγα λεπτά και έχουν απίστευτη γεύση. Τέλος, αν αποφασίσετε να τα σερβίρετε όλα μαζί σε μια πιατέλα, θα τους καταπλήξετε όλους και θα πάτε σε άλλη διάσταση την κλασική βραδιά πίτσας! Λοιπόν, ψήνεστε;

Πίτσα bbq με πανσέτα
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με 30 γρ. σιμιγδάλι ψιλό και τοποθετούμε 300 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα.
  • Ανοίγουμε με έναν πλάστη σε διάμετρο 30 εκ. και απλώνουμε 70 γρ. σάλτσα bbq σε όλη την επιφάνειά της.
  • Πασπαλίζουμε με 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη, βάζουμε 150 γρ. πανσέτα ψημένη, 1 κ.σ. θυμάρι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
Ελληνική πίτσα
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με 50γρ. σιμιγδάλι και τοποθετούμε 600 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη 25×25 εκ. και απλώνουμε 150 γρ. σάλτσα ντομάτας.
  • Βάζουμε 1 κρεμμύδι σε φέτες, 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο, 100 γρ. ντοματίνια στη μέση, 80 γρ. φέτα, 30 γρ. ελιές σε ροδέλες, 1 κ.σ. ρίγανη, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και σερβίρουμε.
Pizza rolls
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό και τοποθετούμε 600 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη 30×40 εκ. και απλώνουμε 150 γρ. κέτσαπ.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. βασιλικό, 230 γρ. ζαμπόν και 200 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες. Ρολάρουμε και κόβουμε σε 6 κομμάτια.
  • Μεταφέρουμε σε ράμεκιν τα οποία τα έχουμε βουτυρώσει και έχουμε πασπαλίσει με σιμιγδάλι.
  • Πασπαλίζουμε με 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
Πίτσα σουβλάκι
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με 30 γρ. σιμιγδάλι και τοποθετούμε 300 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη 30×30 εκ. και κόβουμε σε 4 λωρίδες.
  • Περνάμε μια άκρη από τη ζύμη σε ειδικό ξυλάκι για σουβλάκια και προσθέτουμε εναλλάξ κομμάτια από 150 γρ. μανιτάρια σε φέτες, 150 γρ. μπέικον σε κομμάτια, ½ κόκκινη πιπεριά, 150 γρ. γραβιέρα σε κομμάτια και ½ πράσινη πιπεριά. Φροντίζουμε ανάμεσα από κάθε υλικό να περνάμε τη ζύμη.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα bbq.
Pizza balls
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με 400 ml σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με 50 γρ. σιμιγδάλι και τοποθετούμε 600 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη 30×40 εκ. και κόβουμε με κουπ πατ 10 εκ. σε 12 κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, 50 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, 100 γρ. μπέικον και ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση στα κομμάτια της ζύμης και κλείνουμε σε μπαλάκια.
  • Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά σε δύο δόσεις μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και ψηθούν καλά.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με 100 γρ. κέτσαπ.
Pizza sticks
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με 400 ml σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με 30 γρ. σιμιγδάλι και τοποθετούμε 300 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη 30×30 εκ. και κόβουμε 6  παραλληλόγραμμα κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, 1 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, 100 γρ. τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση στα κομμάτια και τυλίγουμε καλά. Φροντίζουμε να κλείσουμε καλά ώστε να μείνει η γέμιση μέσα.
  • Περνάμε κάθε στικ από ειδικό ξυλάκι για σουβλάκια και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά σε τρεις δόσεις μέχρι να ψηθούν καλά και πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με curry-mayo σάλτσα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα