ΚοζάνηΤοπικά Νέα

64χρονος στην Πτολεμαΐδα εμπλεκόμενος σε κύκλωμα εμπορίας καλάσνικοφ στην Κρήτη

Τουλάχιστον 16 άτομα εμπλέκονται στην εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε με επιχείρηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης και δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή, διακίνηση, εμπορία πολεμικών όπλων και πυρομαχικών από την Αλβανία. Από την έρευνα προέκυψε ότι η σπείρα είχε κάνει τέσσερις εισαγωγές απροσδιόριστου αριθμού πυρομαχικών από το Νοέμβριο του 2018. Στο κύκλωμα συμμετείχαν 11 Έλληνες εκ των οποίων συνελήφθησαν έξι ηλικίας 59, 55, 54, 42, 31 και 64 χρόνων και πέντε αλλοδαποί που αποτελούσαν δύο πυρήνες, αυτόν της Αλβανίας τα μέλη του οποίου αναλάμβαναν να συγκεντρώνουν όπλα και πυρομαχικά και αυτόν της Κρήτης, τα μέλη του οποίου έκαναν τις παραγγελίες και αναλάμβαναν την παραλαβή, μεταφορά και τέλος την παράδοση στους ενδιαφερόμενους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» : Η μεταφορά γινόταν με Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε ο 54χρονος και προπορευόταν ένα Ι.Χ. με οδηγό τον 59χρονο, ο οποίος παραλάμβανε το παράνομο εμπόρευμα απευθείας από τους προμηθευτές στην Αλβανία ή κρησφύγετα σε βοσκότοπους που χρησιμοποιούσε ο 55χρονος στην Ήπειρο ή σε άλλα σημεία στην δυτική Μακεδονία. Όπως αναφέρει νεώτερο δημοσίευμα του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» : «Απ’ ευθείας deal με Αλβανούς εμπόρους όπλων και φυσιγγίων έκανε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 59χρονος Ρεθυμνιώτης, ο οποίος φέρεται να ήταν «κεφάλι» σε επίπεδο Κρήτης στην τροφοδοσία καλάσνικοφ και κυρίως φυσιγγίων καλάσνικοφ σε ολόκληρο το νησί….Με βάση την προανάκριση του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, ο 59χρονος φέρεται να συγκέντρωνε τις «παραγγελίες», τις διαβίβαζε στους Αλβανούς εμπόρους και εκείνοι με την σειρά τους αναλάμβαναν να τις εκτελούν. Ο οπλισμός και τα πυρομαχικά διοχετεύονταν σε δυο κυρίως περιοχές απ ‘ όπου στην συνέχεια τα φόρτωνε ο 59χρονος. Σε αυτήν την φάση και σε αυτό το πεδίο δράσης εντάσσεται ο ρόλος δυο ακόμα εμπλεκομένων στην υπόθεση. Πρόκειται για έναν 55χρονο, ο οποίος διατηρεί βοσκοτόπια στην περιοχή της Θεσπρωτίας, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία και έναν 64χρονο στην Πτολεμαΐδα. Το τωρινό φορτίο παρελήφθη από την περιοχή της Θεσπρωτίας ενώ το προηγούμενο από την περιοχή της Πτολεμαΐδας. Αστυνομικοί εκτιμούν ότι με τους δυο αυτούς σημαντικούς συνδέσμους ο 59χρονος ήρθε σε επαφή με την συνδρομή των Αλβανών και πιστεύουν ότι οι δυο αυτοί εμπλεκόμενοι είχαν μπει στο παιχνίδι με την ανάλογη προμήθεια…».

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα